Priopćenje Udruge za zaštitu dostojanstva i jednakosti pacijenata Dignitas Karlovac

Udruga Dignitas iz Karlovca traži očitovanje premijera i ministra o Dječjoj bolnici Srebrnjak

VIŠE IZ RUBRIKE

  Ovim putem kao udruga koja se bavi zaštitom pacijenata tražimo od predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i ministra zdravstva da zaštite prije svega najmlađe pacijente i njihove roditelje koji koriste usluge Dječje bolnice Srebrnjak od  gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića i njegovih suradnika koji očito rade teror nad ovom bolnicom.

  U Dječju bolnicu Srebrnjak dolaze djeca iz cijele Hrvatske i mjesecima čitaju iz medija kako je netko nad njihovom djecom vršio nadriliječništvo, da bi jučer također iz medija saznali da to nije istina i da su doktori cijelo vrijeme govorili istinu.

  Zapitajte se svi skupa kako su se osjećali svi roditelji čija djecu su koristila usluge Dječje Bolnice Srebrnjak ne znajući pravu istinu da li su njihova djeca dobila najadekvatniju medicinsku skrb i liječenje.

  Ovim putem zahtijevamo prije svega od Ministra zdravstva, ali i premijera da zaustave ovakvo ponašanje i da se izađu u javnost  s cijelim  inspekcijskim nalazom, ali i da se zaštite najmlađe pacijenti ove bolnice, jer očito nitko o njima nije razmišljao dok se redom nanosila šteta doktorima u toj bolnici.

  U ovom slučaju zato što se radi o maloljetnim pacijentima svi roditelji zaslužuju pravu istinu o ovoj bolnici, a ne da svaki dan žive u strahu i da se sami pitaju što je prava istina.

  Predsjednica Udruge DIGNITAS

  Marina Novaković Matanić