Svečano uručeni ugovori o stipendiranju Karlovačke županije

Učenicima i studentima uručeno 105 ugovora o stipendiranju ukupne vrijednosti 99.800 eura

VIŠE IZ RUBRIKE

Stipendije Karlovačke županije

Uručeno je 105 ugovora za stipendiranje, od toga 65 za deficitarna zanimanja

U Nikola Tesla Experience Centru danas su učenicima i studentima svečano uručeni ugovori o stipendiranju Karlovačke županije. Uručeno je 105 ugovora za stipendiranje, od toga 65 za deficitarna zanimanja. Učenici dobivaju deset mjeseci po 70. eura, a studenti deset mjeseci po 110. eura. Ukupno je u stipendije uloženo 99.800 eura. Predsjednica Povjerenstva za stipendije pročelnica Upravnog odjela za financije Karlovačke županije Maria Stojković kazala je da je Povjerenstvo imalo težak zadatak.

-Povjerenstvo je imalo težak zadatak, na ovogodišnji natječaj pristiglo je nešto više od 400 prijava. Kroz tih 400 prijava, Povjerenstvo je tijekom svog rada dobilo uvid u vaša ne samo akademska i školska postignuća, nego također i u životne okolnosti u kojima iste ostvarujete. Ovom prilikom želim vam iskazati zahvalnost što ste svima nama motivacija i inspiracija. Kroz vaše prijave vidljive su mnoge životne priče, ali također vidljiva je i izvrsnost u svim granama vašeg školovanja. Nadamo se da će ova stipendija biti poticaj da tu izvrsnost i dalje njegujete, rekla je Maria Stojković.

Zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar istaknula je da se nada da će svi dobitnici stipendija kada završe školovanje ostati raditi u Karlovačkoj županiji.

-Mene iznimno veseli što od 105 stipendija podijeljeno je 65 u deficitarnim programima, ali također i u darovitom programu i u socijalnoj kategoriji. Iznimno me veseli što je jedan učenik uzeo našu stipendiju koju izravno dodjeljujemo učenicima koji se školuju za zanimanja tesar, zidar i limar. To su zanimanja od posebnog interesa Karlovačke županije, najdeficitarnija i naša suradnja s Gospodarskom komorom i Obrtničkom komorom upravo govori da na tržištu rada ima najviše potreba za ta tri zanimanja. Nadam se da će svi ovi dobitnici stipendija, kada završe školovanje ostati raditi u Karlovačkoj županiji, kazala je Vesna Hajsan Dolinar.

Učenicima i studentima ugovore su uručile zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar i pročelnica Upravnog odjela za školstvo Karlovačke županije Marija Šćulac.