Ipak ide obnova OŠ Dragojla Jarnević

Učenici „Dragojle“ do kraja prvog polugodišta ostaju u svojoj školi

VIŠE IZ RUBRIKE

Povratak u školske klupe

OŠ Braća Seljan ustupit će dio svojih praznih prostora kad počnu radovi

Obnova OŠ Dragojla Jarnević ipak će biti obnovljena rekao je danas gradonačelnik Damir Mandić. Ova je škola bila predviđena za konstrukcijsku obnovu financiranu iz Fonda solidarnosti, ali nije se u roku uspjelo naći izvođača.

-S Ministarstvom znanosti i obrazovanja smo ušli u Nacionalni plan otpornosti i oporavka i Ministarstvo će financirati cjelovitu obnovu. Potpisani su ugovori za projektiranje. Dogovor je s ravnateljicom da će već u devetom mjesecu predstavnici Grada doći na Učiteljsko vijeće i Vijeće roditelja i izvijestiti jedne i druge što nam slijedi. Ono što je sigurno OŠ Dragojla Jarnević će biti u svom prostoru do kraja prvog polugodišta. Do tada ćemo sigurno biti pametniji s obzirom na javne nabave. Tu se zahvaljujem OŠ Braća Seljan što će dijelu ovog prostora, koji je ostao slobodan, ustupit će ga  OŠ Dragojla Jarnević tako da su sva djeca na jednom mjestu, istaknuo je Mandić.

Na pitanje o vodstvu OŠ Grabrik, gradonačelnik je kratko odgovorio:

-Ništa se nije promijenilo od zadnjeg razgovora. Mi smo, odnosno ja sam, iznijeli svoj stav, očito on u svim tim procedurama koje jesu je „samo jedan od“. Ono što mogu garantirati i s ravnateljicom sam o tome razgovarao škola nesmetano radi i organizacija je kako treba biti, škola će početi uredno, a ako bude novih informacija o tome ćemo vas izvijestiti.