Prvi Karlovački

U Zvečaju upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 2,28 g/kg

26.10.2019

Crna kronika

U prometnoj nesreći teško ozlijeđen vozač

U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirano je 5 kaznenih djela i četiri prometne nesreće, od kojih je dvije s teško ozlijeđenim osobama, jedna s lako ozlijeđenom osobom i jedna s materijalnom štetom. Voditelj smjene OKC-a Anton Švinger izdvojio je sljedeće.

Jučer oko 12.00 sati u ulici Prilaz Većeslava Holjevca u Karlovcu, dogodila se prometna nesreća na način da je 81-godišnjakinja van obilježenog pješačkog prijelaza prelazila  cestu, te neoprezno istupila pred nailazeće teretno vozilo kojim je u smjeru Smičiklasove ulice upravljao  49-godišnjak. U prometnoj nesreći 81-godišnjakinja je zadobila teške tjelesne ozljede opasne po život i zadržana je na liječenju. Nadležnom državnom odvjetništvu bit će proslijeđeno izvješće.

Jučer u 6.30 sati na križanju Marmontove aleje i ulice Frana Bulića u Karlovcu, dogodila se prometna nesreća  na način da je 76-godišnjak upravljao osobnim vozilo karlovačkih registracijskih oznaka i prilikom uključivanja u promet u Marmontovu aleju, oduzeo prednost prolaska osobnom vozilu karlovačkih registracijskih oznaka kojim je  u smjeru Dubovca upravljao  21-godišnjak. U prometnoj nesreći 76-godišnji vozač teže je ozlijeđen i zadržan je na liječenju, a 21-godišnjak je lakše ozlijeđen. 76-godišnjem vozaču bit će izdan prekršajni nalog, a nadležnom državnom odvjetništvu bit će proslijeđeno izvješće.

Noćas su u Zvečaju policijski službenici utvrdili da osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka županijskom cestom ŽC 3183, pod utjecajem alkohola od 2,28 g/kg upravlja 57-godišnjak. Vozač je isključen iz prometa i do prestanka djelovanja opojnog sredstva smješten u posebne prostorije policije te će protiv njega biti podnesen optužni prijedlog.