Zlatko Kuzman upoznao članove Stožera s inicijativom velikih tvrtki

U Županijskoj komori Karlovac o tijeku procjepljivanja protiv bolesti COVID-19 u Karlovačkoj županiji

VIŠE IZ RUBRIKE

    Na temu testiranja i cijepljenja protiv bolesti COVID-19, u Županijskoj gospodarskoj komori Karlovac održan je danas sastanak sa zamjenicom župana i načelnicom Stožera civilne zaštite Karlovačke županije Vesnom Hajsan Dolinar i ravnateljem Zavoda za javno zdravstvo Karlovačke županije Brankom Zoretićem.

    -Iz više većih tvrtki Karlovačke županije stigla je inicijativa da se, uvažavajući nacionalni plan cijepljenja, u prioritetne skupine za cijepljenje uključe djelatnici koji zbog prirode posla imaju velik broj kontakata ili često putuju. Također, predlaže se da se potvrde o cijepljenju, upravo iz razloga putovanja u inozemstvo izdaju i na stranom jeziku, jer neke tvrtke od svojih inozemnih partnera već dobivaju takve zahtjeve, rekao je predsjednik Županijske komore Karlovac Zlatko Kuzman.

    Predstavnici Stožera prihvaćaju opravdanost ove inicijative te pozivaju odgovorne osobe velikih poslovnih sustava da animiraju svoje djelatnike da se već sada predbilježe za cijepljenje kod svojih liječnika obiteljske medicine, uz napomenu da će dinamika cijepljenja ovisiti o dinamici pristizanja doza cjepiva. Kuzman je članovima Stožera Civilne zaštite Karlovačke županije prenio i informacije od strane gospodarskog sektora koje se tiču problematike oko prijavljivanja kontakata i njihovog boravka u izolaciji. Razumijevajući probleme poduzetnika, Branko Zoretić je naglasio da bi se s obzirom na proboj novog soja virusa, kriteriji za utvrđivanje kontakata mogli još dodatno pooštriti.