Prvi Karlovački

U županiji 69 novih slučajeva zaraze u 24 sata, tri osobe umrle, dvije u Karlovcu i jedna u Ogulinu

Autor: Ksenija Begović

21.11.2020

Karlovac

U posljednjih 24 sata u Karlovačkoj županiji imamo 69 novih slučajeva zaraze  virusom SARS-Cov-2.

Najviše je s područja Karlovca -26 osoba, jedna je osoba zaražena u Bariloviću, četiri u Draganiću, 11 u Dugoj Resi, jedna u Generalskom  Stolu, dvije u Josipdolu, po jedna u Kamanju i Lasinji, osam u Ogulinu, tri u Ozlju, po jedna u Plaškom, Saborskom, Vojniću i Žakanju te četiri u Slunju i tri u Tounju.

Ukupno su do sada u Karlovačkoj županiji oboljele 2342 osobe. U samoizolaciji se nalazi 786 osoba.

U OB Karlovac se na bolničkom liječenju nalaze 53 osobe, osam osoba je na respiratoru, tri su novoprimljene, dvije muške osobe u dobi od 91 i 87 godina su na žalost preminule. U samoizolaciji se nalazi 60 djelatnika bolnice- 47 zdravstvenih i 13 nezdravstvenih.

U OB Ogulin na COVID odjelu leže 23 pacijenata. Umrla je muška osoba, 1945. godište sa značajnim komorbiditetima. U samoizolaciji se nalazi 56 djelatnika bolnice, od toga šest liječnika, navode u izvješću Županijskog stožera CZ.

Inspekcija SCZ Karlovac kontrolirala je poštivanje mjera u jednoj trgovini, dva ugostiteljska objekta i dvije uslužne djelatnosti na području Karlovca i nisu utvrđene nepravilnosti.

U suradnji sa sanitarnim inspektorom provedeni su nadzori u četiri caffe bara gdje također nisu utvrđene nepravilnosti.

U suradnji s turističkom inspekcijom provedena je kontrola prekoračenja radnog vremena u dva caffe bara. U jednom caffe baru je utvrđeno prekoračenje te je inspektorica uz pisane zapisnika poduzela mjeru pečaćenja objekta. U timu su bili i policijski službenici.