CROATIA FLUTE ACADEMY

U Zorin domu večeras koncert flautistica i flautista

VIŠE IZ RUBRIKE

Flautistički virtuozi

Na repertoaru će se naći djela Prokofieva, Chopina, Scotta, Iberta, Gauberta, Bacha, Kuhlaua, Reineckea ....

U Zorin domu, večeras će se održati svečani koncert u sklopu 11. izdanja međunarodnog projekta Hrvatske flautističke akademije, na kojoj ove godine gostuju flautistice i flautisti iz cijelog svijeta, uključujući svjetski proslavljene mentore poput profesora Davide Farmisana, Prve flaute milanske La Scale, te Prve flaute Orkestra londonske filharmonije maestra Roberta Winna i drugih.

Na repertoaru će se naći djela Prokofieva, Chopina, Scotta, Iberta, Gauberta, Bacha, Kuhlaua, Reineckea i ostalih renomiranih skladatelja za klasičnu flautu, a izvodit će ih talentirane flautistice i flautisti koji ove godine Karlovac pohode iz, zanimljivo baš 11 zemalja: Bugarske, Češke, Norveške, Slovenije, Italije, BiH, Švicarske, Austrije, Australije, Kine i dakako Hrvatske.

-Kako je krenulo vruće, mislim da je Karlovčankama i Karlovčanima bolje doći večeras na koncert u klimatiziranu dvoranu Zorin doma nego da se prže vani na+40!“ –  izjavio je producent projekta Petar Ćurić, pozivajući na duhoviti način publiku da im se večeras pridruži na ovom koncertu vatrenih izvedbi flautističkih virtuoza.

Hrvatska flautistička akademija - CROATIA FLUTE ACADEMY, najpoznatiji je ljetni masterclass za učenike flaute i njihove profesore u jugoistočnoj Europi, a događaj se tradicionalno održava u prvoj polovici srpnja, u sklopu Proslave rođendana grada Karlovca, te u partnerstvu sa Muzičkom akademijom Sveučilišta u Zagrebu i Zagrebačkom filharmonijom, uz potporu Grada Karlovca i Karlovačke županije .

Riječ je o glazbeno-edukativnoj manifestaciji na najvišoj razini i jedinstvenoj u ovome dijelu svijeta, na potezu od Venecije do Atene, te zato svake godine privuče više desetaka mladih flautistica i flautista iz svih krajeva svijeta.

Početak je u 19 sati. Ulaz se ne naplaćuje.