Prvi Karlovački

U Zorin domu se ovog tjedna snimao RTL-ov show “Direktor svemira”

Autor: Ivica Pilaković

19.11.2021

Mozaik

Dio novog showa RTL-a "Direktor svemira" koji vode Ivan Šarić i Luka Perušić snimao se tijekom ovog tjedna u Zorin domu. Emitiranje kreće već sljedeći tjedan i predviđa se da bi ovaj televizijski projekt mogao postići veliki uspjeh. U svakom slučaju ovo je sigurno odlična promidžba za naš grad i Zorin dom.

Zabavni show ”Direktor svemira”, originalnog naziva ”Taskmaster”, kreće s prikazivanjem 24. studenoga od 21 sat na RTL-u, a emitirat će se srijedom i četvrtkom. Ovaj nagrađivani show, koji u Velikoj Britaniji ide već 12. sezona, nastao je sasvim slučajno! Osmislio ga je ”pomoćnik” direktora svemira, britanski komičar Alex Horne.

”Bilo je slučajno. Imam troje djece, pa sam tako bio s njima doma i bilo mi je dosadno većinu vremena. Poslao sam zadatak za 20 komičara, koji su mi prijatelji  – jednom mjesečno jedan, i tako godinu dana”, objašnjava Alex koji je show pokazao producentima nekoliko godina prije nego što su ga odlučili snimiti. ”Nije bilo nikakve skripte i imali smo isti cast kroz cijelu sezonu – tako da je to bio rizik, ali se na kraju isplatio jer smo vjerovali komičarima da će biti dovoljno da samo budu zabavni”, otkrio je Horne kojem se to itekako isplatilo s obzirom na to da je show osvojio sve moguće televizijske nagrade.

Tako je 2016., 2017., 2018. i 2020. dobio prestižnu britansku nagradu British Academy Television Awards za najbolji neskriptirani show, a osim sada i kod nas, svoju inačicu diljem svijeta ima i u Belgiji, Švedskoj, Španjolskoj, Danskoj, Norveškoj, Finskoj, SAD-u i Novom Zelandu.

Neobični zadaci koje direktor svemira prenosi svojem pomoćniku, a koji onda to delegira poznatim gostima, ponekad su zbilja nevjerojatni. Tako su u Britanskoj verziji gosti morali sakriti patlidžane u jednoj sobi kako god znaju i umiju, a za to su imali 15 minuta. Poanta je da su morali biti što kreativniji, što nikome nije teško palo pa su se neki dosjetili i pojeli dijelove patlidžana dok su ga neki išli rezati na kockice i skrivati pod tepih! Izvršenje zadataka je ono što ovaj show čini zabavnim jer su gostima širom otvorena vrata njihove mašte i domišljatosti.

A da su kreativni dokazali su i jednom od marketinških kampanja gdje su gostima dali prazne jumbo plakate i rekli im da imaju 30 minuta da osmisle plakate koji će opisivati novu sezonu showa. Svi jumbo plakati završili su na ulicama gradova Velike Britanije nasmijavajući njihove stanovnike.

U hrvatskoj inačici na direktorsko prijestolje zasjest će poznati komičar Ivan Šarić, a njegov pomoćnik bit će glumac Luka Petrušić. Naslikaj konja dok jašeš na konju, doznaj informacije od Mađara, nemoj trepnuti, prenesi šator kroz tunel, napravi svoj timer za kuhana jaja, otpjevaj si serenadu – samo su neki neobični, zabavni i otkačeni zadatci koji očekuju goste.

”Direktor svemira ne radi ništa. To je jedno tipično hrvatsko poduzeće, odnosno hijerarhija u kojoj zapravo postaneš direktor, a ne radiš ništa jer svi drugi rade i tu su da zabavljaju vas, a pogotovo mene. Cijeli se show svodi na to da je njima neugodno da bi nama bilo ugodno”, objašnjava Ivan koji će svojim gostima dodjeljivati bodove, ovisno o tome koliko mu se svidjelo kako je svatko od njih odradio zadani zadatak. ”U svakom slučaju, tijekom tih sat vremena zaboravit ćete na probleme u svom životu, a gledat ćete probleme drugih ljudi i smijati im se”, završava Ivan.

”Moja uloga u showu je biti direktorov pomoćnik. Moj je zadatak pomoći gostima u izvršavanju zadataka koje mi pošalje direktor. Sve u svemu, gledatelji mogu očekivati puno dobre zabave i smijeha te vidjeti poznate goste u njihovu prirodnome i opuštenom izdanju. Mislim da će se svi dobro smijati njihovim eskapadama kroz koje prolaze rješavajući neobične zadatke, ali i nekim mojim ludorijama”, najavljuje Luka.

Kojim će petero hrvatskih poznatih lica (a uvjet je da se radi o komičarima ili poznatim licima osebujnih karaktera i smisla za humor) Šarić i Petrušić zadavati potpuno sulude i otkačene zadatke gledatelji će doznati već sljedeći tjedan na RTL-u.