Prvi Karlovački

U vrijeme izrečene mu zabrane i pod utjecajem alkohola od 2,89 g/kg upravljao vozilom

Autor: Branko Obradović

15.01.2021

Crna kronika

Provaljeno u kuću u naselju Borlin u Karlovcu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirana su tri kaznena djela i dvije prometne nesreće od kojih jedna s lako ozlijeđenom osobom i jedna s materijalnom štetom. Glasnogovornica Andreja Lenard izdvojila je sljedeće.

Nepoznati počinitelj provalio je jučer u kuću 63-godišnjakinje u naselju Borlin u Karlovcu te otuđio nakit i torbicu. Materijalna šteta veća je od 200.000 kuna.

Jučer 14. siječnja na nadležni Općinski sud uz optužni prijedlog doveden je višestruki počinitelj prekršaja tzv. „recidivist“. Radi se o 37-godišnjaku koji je 13. siječnja zaustavljen na području Slunja, u mjestu Gornje Taborište, a utvrđeno je da je upravljao osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka u vrijeme izrečene mu zabrane upravljanja motornim vozilom i pod utjecajem alkohola od 2,89 g/kg. Nadležni sud izrekao mu je kaznu zatvora u trajanju od 60 dana, novčanu kaznu u iznosu od 1000 kuna i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 12 mjeseci.