Prvi Karlovački

U Vodovodu i kanalizaciji održana radionica za učenike Osnovne škole Banija

Autor: Branko Obradović

27.05.2019

Kultura

Radionica održana povodom Europskog tjedna održivog razvoja

U gradu vode danas je održan edukativni susret sa učenicima Osnovne škole Banija, kojeg je naša tvrtka organizirala u suradnji sa Vodnom agencijom iz Slovenije.

Aktivnost “Voda je uvijek IN” obilježili smo u sklopu Europskog tjedna održivog razvoja, kako bi mladim sugrađanima skrenuli pažnju na ulogu vode u našim životima i činjenicu da pravo na vodu nema rok.

Kroz “Priču staru 100 godina” djecu smo upoznali sa tradicijom vodoopskrbe u našem gradu, a na primjeru  “nesretne” i “sretne” rijeke približili smo im važnost pročišćavanja otpadnih voda u službi očuvanja vodnog bogatstva.

Kolege iz Vodne agencije pomoću vodne postaje pokazali su djeci put od izvora do slavine. Sami su mjerili  potrošnju vode te se iznenadili podatkom da u jednoj minuti iz slavine istječe 12 litara vode. Kroz jednostavan i zanimljiv pokus vidjeli su kako izgleda pročišćavanje otpadnih voda.

Na kraju našeg druženja izradili su crteže na temu sretnih i nesretnih rijeka te korištenja vode u svakodnevnom životu.

Ovakvi su susreti pokazatelj da je edukacija mladih od presudne važnosti u formiranju stavova i djelovanja usmjerenog očuvanju vode i okoliša.

Vodovod i kanalizacija

Autor: Branko Obradović