Prvi Karlovački

U velikom stilu Moto Legija proslavila četvrt stoljeća postojanja

12.07.2019

Karlovac

Moto susret ujedno je i veliki poklon gradu za 440. rođendan

Sa istim predsjednikom na čelu, već 25 godina Moto Legija organizira druženja prijatelja motociklista iz cijele Hrvatske.

– S godinama su počeli dolaziti i bajkeri iz Europe, ali i ostatka svijeta, da bi nas posjetili, da bi posjetili Karlovac. Ovaj moto susret započeli smo 24. godinu zaredom u isto vrijeme, drugi vikend u mjesecu srpnju, a povodom rođendana grada Karlovca, da i motociklisti pridonesu slavlju. Pub „D“ i Caffe bar „Antonio“ sponzori su događanja u Šebetićevoj i na Korzu, a glavni pokrovitelj je Grad Karlovac. Živimo za grad, grad živi za nas, rekao je dugogodišnji član Legije, Marijan Buturajac “Pajo“

Slavlje je počelo jučer u 16 sati okupljanjem i izložbom preko 70 motocikala na Korzu i u Ulici Nikole Šebetića. Za zabavu je bio zadužen Milan Prša „Bob Milan“ sve do 21 sat, kad su na iznenađenje svih, uključujući i članove kluba, zatutnjali Karlovački bubnjari i ritmom ustrojili kolonu. Domaći i strani motociklisti napravili su defile po gradu krenuvši Mačekovom prema Novom centru, potom na Luščić, Grabrik i Rakovac s odredištem u Zvijezdi, na Trgu bana J. Jelačića. Tamo su parkirali svoje ljubimce, „zabrundali“ motorima i označili početak koncerta Croatian Pink Floyd tribute show.

Susret se nastavlja danas na kupalištu u Donjem Velemeriću gdje je postavljen kamp i gdje se održava ostatak „River partyja“. Tokom dana organizirane su razne igre, a u 17 sati motociklisti kreću na promo vožnju Karlovačkom županijom u smjeru Duga Rese. Povratak u kamp planiran je do 20 sati kad počinje koncert grupe Black&White koja će ih zabavljati do dugo u noć.

Za potpuni glazbeni doživljaj doveli su, po prvi puta, DJ Pokija iz Pakraca.  Osim njega tu je i počasni član Moto Legije, DJ Ćuka koji već godinama tradicionalno vrti, on ima vinyl party u petak i subotu.

Ranije u subotu spremaju se na promo vožnju u drugi dio Karlovačke županije, prema Tušiloviću i Vojniću, do Muljave i Petrove Gore. Natrag će se vraćati preko Krnjaka, Dugog dola, Barilovića sve do Velemerića. Navečer, u 19 sati na istom kupalištu svirku započinje Bob Milan kao predgrupa bendu Rock Ko Fol iz Amerike. Oni su trenutno su na europskoj turneji, a po prvi puta u svojoj karijeri održat će nastup bez naplate ulaznica. Izvori nam kažu da se izrazito vesele nastupu, a očekuje se i velik broj posjetitelja. Rock Ko Fol priuštit će jedinstven doživljaj svirajući cover rock izvedbe i sevdah na „rock’n’roll“ način dok Moto legija časti ulazom. Kada se motori ugase i zabava započne, motociklisti i svi posjetitelji žeđ će između ostalog moći utažiti craft pivom.

– U nedjelju susret službeno završava, ali vjerujemo da će se bajkeri zadržati na kampiranju. Općina Barilović za njih je pripremila nastup lokalne grupe Kocka šećera taj dan navečer. Zahvalni smo svima iz Općine Barilović, a naročito vatrogascima i načelniku Draženu Perakoviću, dodao je Buturajac.

Dodatne informacije možete pronaći na mrežnim stranicama Moto Legije.(ls)