Škola rolanja i inline hokeja bit će održana u dvorani Inline hokej kluba Karlovac u bivšoj dvorani Luščić

U utorak počinje škola rolanja i inline hokeja

VIŠE IZ RUBRIKE

    Inline hokej klub Karlovac počinje u utorak, 4. listopada sa Školom rolanja i inline hokeja. Treninzi škole održavati će se svaki utorak i četvrtak u listopadu i studenom od 18h do 19h u dvorani za inline hokej na Luščiću (bivša vojarna). Pozivamo sve roditelje da upišu djecu u školu rolanja i inline hokeja te upoznaju ovaj dinamičan i zanimljiv sport.

    Rolanje je aktivnost kojom se razvija cjelovita motorika i muskulatura djece. Kao i svaka fizička aktivnost ako se ispravno ne izvodi može imati negativne učinke. S druge strane, roleri su aktivni sudionici u prometu. Ova dva razloga dovoljna su za pohađanje škole rolanja. Kroz školu rolanja polaznici uče ispravno izvoditi pokrete, uče kočiti, jednostavne elemente rolanja, a ono što je najvažnije nauče ispravno pasti. Svaka aktivnost obuhvaća rizik od lakih ili težih tjelesnih ozljeda. Upravo kako bi se izbjegle teške tjelesne ozljede (kao što su lomovi kostiju) presudno je naučiti ispravno pasti, jer padovi su neizbježni. Karlovačke roleri koriste dostupnu prometnu infrastrukturu (nogostupe, šetnice..) koji puno puta nisu prilagođeni rolama. Posebnu pozornost treba obratiti na: pijesak, vlažnu ili mokru površinu, masnu površinu koja nije prijatelj kotačima rola. Uz koristi naučenog ispravnog rolanja, za djecu je važno istaknuti socijalni i pedagoški element koji dobivaju kroz školu rolanja. Rolati učimo kroz igru, druženje, smijeh, a ponekad pjesmu i ples.

    Od opreme za školu rolanja potrebno je imati kacigu, role i štitnike za koljena, dlanove i laktove. Prijaviti se možete na ihkkarlovac@gmail.com ili dolaskom na trening.

    Kontakti: Matija Ratkaj 098 934 10 43 i David Banay 097 682 14 32