PU karlovačka

U tri dana uhvaćena čak petorica švercera migranata

VIŠE IZ RUBRIKE

Policijska akcija

Tijekom postupanja policije, svi strani državljani, izrazili su namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom

Policijski službenici Policijske uprave karlovačke proveli su kriminalističko istraživanje nad pet muškaraca (37, 57, 42, 26, 26) zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

U subotu 8. srpnja, u prijepodnevnim satima, policijski službenici Ravnateljstva policije su u suradnji s policijskim službenicima PGP Cetingrad u Cetingradu, zaustavili i kontrolirali osobni automobil njemačkih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 37-godišnji državljanin Republike Hrvatske. Prilikom kontrole, u vozilu su zatečena četiri strana državljana, migranata, koji su to jutro na nezakonit način prešli državnu granicu.

Zatim su policijski službenici PGP Cetingrad prilikom provođenja kompenzacijskih mjera u Cetingradu, 11. srpnja, zaustavili i kontrolirali taksi vozilo zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 57-godišnji hrvatski državljanin. Utvrđeno je da je u vozilu prevozio četiri strana državljana, migranata, koji su neposredno prije toga na nezakonit način prešli državnu granicu Republike Hrvatske.

Uvečer istoga dana, policijski službenici PGP Cetingrad  su u suradnji s policijskim službenicima Ravnateljstva policije u Vojniću, zaustavili i kontrolirali osobni automobil poljskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 42-godišnji državljanin Ukrajine. U vozilu je prevozio sedam stranih državljana, migranta koji su na nezakonit način prešli državnu granicu.

Nadalje, u jutarnjim satima 12. srpnja, suradnjom policijskih službenika PGP Cetingrad i Ravnateljstva policije u naselju Maljevac, općina Cetingrad, zaustavljen je teretni automobil karlovačkih registarskih oznaka. Tijekom postupanja utvrđeno je da je vozilom upravljao 26-godišnji državljanin Kraljevine Belgije dok je kao suvozač u vozilu zatečen 26-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine. Kontrolom i pregledom vozila, u tovarnom prostoru zatečena je 21 osoba, svi strani državljani, migranti koji su na nezakonit način prešli državnu granicu Republike Hrvatske.

Tijekom postupanja policije, svi strani državljani, njih 36, izrazilo je namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom.

Zbog  sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma 26-godišnji državljani Bosne i Hercegovine predan je pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava proslijeđena nadležnom državnom odvjetništvu dok će ostali osumnjičeni muškarci biti kazneno prijavljeni, javila je PU karlovačka.