Prvi Karlovački

U tjednu mobilnosti u Aquatici rekreativne vježbe i dječji poligoni

20.09.2019

Kultura

Povodom EU tjedna mobilnosti, Aquatika u nedjelju, 22. rujna, kada se ujedno obilježava i Dan bez automobila na trgu ispred akvarija organizira rekreativnu vježbu pod vodstvom trenerice od 10 do 12 sati.

Svake godine od 16. do 22. rujna, u Europi se obilježava najveći događaj posvećen održivoj urbanoj mobilnosti. Ove se godine Europski tjedan mobilnosti obilježava pod sloganom “Krećite se s nama” i naglasak stavlja na sigurno hodanje i vožnju biciklom te na koristi koje oni imaju za naše zdravlje, okoliš i stanje na bankovnom računu.

Stoga zašto se ove nedjelje ne biste kretali s nama, pitaju iz Aquatike i pozivaju na rekreaciju.

Dakle, povodom EU tjedna mobilnosti, Aquatika u nedjelju, 22. rujna, kada se ujedno obilježava i Dan bez automobila na trgu ispred akvarija organizira rekreativnu vježbu pod vodstvom trenerice od 10 do 12 sati.

Za one najmlađe organizirali su dva poligona za djecu i to poligon spretne vožnje bicikla, romobila, koturaljki, rola i skateboard-a. Drugi poligon namijenjen je šetačima na kojem će biti sprave za provlačenje i na kojem će se održavati vježbe spretnosti i brzine. Za najspretnije osigurane su nagrade.

Inače, vrhunac tjedna mobilnosti je obilježavanje Dana bez automobila, kad gradovi sudionici jedan dan određuju jedno ili više područja namijenih isključivo pješacima, biciklistima i sredstvima javnog prijevoza. U 2018. Dan bez automobila obilježilo se u 1.153 malih i velikih gradova. (rb)