International Puppet Theatre Festival Karlovac

U tijeku završne pripreme za ovogodišnji spektakl

VIŠE IZ RUBRIKE

Još bogatiji program

U sklopu ovogodišnjeg festivala održati velika izložba radova Zlatka Boureka pod imenom ,,Zlatko Bourek u svom svijetu''.

International Puppet Theatre Festival Karlovac pod imenom – InPuT Festival Karlovac u završnim je pripremama te objavljuje program za ovu godinu.

Organizator InPuT Festa Karlovac, Gradsko kazalište Zorin dom priprema bogatiji program te najavljuje spektakl koji će trajati od 23. do 27.5. Ove godine publika će moći pogledati Dječje kazalište Branka Mihaljevića iz Osijeka sa predstavom „Djedova Priča” te Key Theatre koji dolazi iz Tel Aviva (Izrael) te će izvesti hit predstavu „When all was green”. Na programu se nalazi i Merlin Puppet Theater koji dolazi iz Berlina (Njemačka) sa vrhunskom predstavom „Noone's land”. Na festivalu sudjelovati će i Gradsko kazalište lutaka Rijeka sa predstavom „Wanda Lavanda”, Gradsko kazalište lutaka Split sa predstavom „Kaktus bajka” te će biti izvedena predstava „Kugina kuća” koja je nastala u koprodukciji Kazališta Virovitica i Kazališta lutaka Zadar. Program će dodatno upotpuniti Umjetnička organizacija Gllugl iz Varaždina sa svojom izvedbom „Astronauti” te Unia Teatr Niemożliwy (Poljska) s predstavom ,,Robot''. U sklopu festivala prikazat će se predstava „Moj dedek je bil češnjevo drevo“ Lutkovno gledališče Ljubljana (Slovenija), a mlađa publika moći će uživati u  predstavama „Karius i Baktus” Lutkarskog kazališta Mostar (Bosna i Hercegovina), ,,Balon, slovo i papir'' Gradskog kazališta Zorin dom i „Bambi“ koji priprema Pozorište za decu i mlade Kragujevac (Srbija). Ovogodišnji festival dodatno će biti upotpunjen brojnim radionicama i edukacijama, a u Paviljonu Katzler otvorena je izložba Mile Lončar.

Organizatori festivala izjavljuju kako im je posebna čast što će se u sklopu ovogodišnjeg festivala održati velika izložba radova Zlatka Boureka pod imenom ,,Zlatko Bourek u svom svijetu''.

Festival, koji organizira Gradsko kazalište Zorin dom u suradnji s gradom Karlovcem i Karlovačkom županijom svojim bogatim i raznovrsnim programom za djecu, mlade i starije donosi kulturni program različitim socijalnim i dobnim skupinama te pretvara grad Karlovac u glavno lutkarsko susretište.