Naselje Marka Marulića

U tijeku treća faza uređenja

VIŠE IZ RUBRIKE

Novi okoliš

Očekivani završetak radova vrijednih 417 tisuća eura je krajem svibnja ove godine.

Započela je treća faza radova u Naselju Marka Marulića na potezu od broja 10 do 10 F, čime će biti zaokružena kompletna cjelina uređenja Naselja Marka Marulića. Potvrđeno je to da današnjoj konferenciji za novinare u tom naselju.

-Prvi dio radova izvođen je 2017. godine, drugi 2022. godine i sada smo na trećoj fazi. Ukupna vrijednost radova i od Grada Karlovca i dijela od tvrtke Vodovoda i kanalizacije s kojom smo i u ovoj fazi zajedno, iznosi 417 tisuća eura, od čega Grad Karlovac ulaže 252 tisuće eura. Grad financira rješavanje oborinske odvodnje, kolnika i parkirališnih površina. Bit će asfaltirano parkiralište koje će imati 29 parkirališnih mjesta, od čega tri za osobe s invaliditetom. Bit će postavljena nova javna rasvjeta, riješena holtikultura i time će ova zgrada dobiti novi okoliš. Izvođač radova je Niskogradnja, za nadzor je zaslužena tvrtka Sava, a koordinator zaštite na radu je tvrtka Zagrebinspekt. Očekivani završetak radova je krajem svibnja ove godine, istaknula je Ana Hranilović Trubić, pročelnica Upravnog odjela za gradnju i zaštitu okoliša.

Direktorica tvrtke Vodovod i kanalizacija, Katarina Malenica rekla je kako u navedenom dijelu ulice ta tvrtka investira u rekonstrukciju 120 metara sanitarne odvodnje i vodoopskrbnog cjevovoda.

-Vrijednost investicije ViK-a  je 120 tisuća eura. Do sada je izvedeno dvije trećine vodoopskrbnog cjevovoda i cijeli sanitarni kanal. Slijedi završetak vodoopskrbnog cjevovoda i provođenje tlačne probe, zatim ispitivanje kanalizacije na vodnonepropusnost i prespajanje priključaka. Izvođač prema procjeni ima posla još dva do tri tjedna što se tiče navedenih instalacija vodovoda i kanalizacije. Ovo je nastavak ulaganja od 2021. godine u ovom naselju, te će ukupno biti uloženo 385 tisuća eura od strane ViK-a, izjavila je Malenica.

Gradonačelnik Damir Mandić također se osvrnuo na realizaciju ovog projekta, rekavši kako je to ono što su s Vijećem gradske četvrti i sa stanarima ovog dijela grada i dogovorili.

-Naravno da nastojimo ravnomjerno rasporediti sredstva koja imamo, da ipak te okoliše u samom centru grad uredimo onako kako građani zaslužuju i kako bi trebali izgledati.

Ovdje se ne radi samo o funkcionalnom uređenju, ovdje se radi i o jednom estetskom dijelu za koji sam uvjeren da će građani biti zadovoljni, poručio je Mandić.

Ujedno je najavio i uređenje parkirališta u Ulici kralja Zvonimira 2 čiji projekt je trenutno u javnoj nabavi. Tamo bi se kroz pola godine trebalo urediti nekih 97 parkirnih mjesta.