U svetištu na Dubovcu sutra se okupljaju samci 30+ koji traže srodnu dušu

VIŠE IZ RUBRIKE

    Sutra će u Nacionalno svetište svetog Josipa hodočastiti samci od 30 do 50 godina. To je prvi takav nacionalni susret, a očekuje se oko 500 samaca iz cijele Hrvatske. Susret je najavio monsinjor Antun Sente.

    -Jako mi je drago da će ove subote Sv. Josipu hodočastiti mnogobrojni samci otvoreni kršćanskom braku. Radi se o susretu u organizaciji dviju udruga: Kat sus-a i Prilike za susret. Jedna djeluje više ovako preko društvenih mreža, a druga ima baš taj osobni susret sa stvarnim ljudima. Te dvije udruge su se udružile u poticanju ovakvog jednog velikog nacionalnog hodočašća u našem svetištu, kazao je Sente.

    Okupit će se ujutro, od 9 sati su prijave, nakon toga će doznati nešto više o svetištu, o tome kako je Sv, Josip uopće postao zaštitnik Hrvatske i kako je nacionalno svetište nastalo, bit će služena sveta misa u 11 sati, a nakon toga su im organizirana predavanja koja bi im trebala pomoći oko upoznavanja i u budućim vezama, da unutar sebe budu više otvoreni jedni drugima. Bit će to i prilika za međusobna upoznavanja u želji da više ne budu sami već da zahvaljujući ovakvom jednom susretu pronađu osobu s kojom će dalje moći živjeti u kršćanskoj želji.

    Susret se održava pod motom ''U ljubavi nema straha'' i organizatori njime žele poručiti samcima da se ohrabre i dođu bliže k Božjem planu kojeg Svevišnji ima za sve nas.