NK Kupa poziva

U subotu tradicionalna kobasijada u Donjem Mekušju

VIŠE IZ RUBRIKE

Čija je bolja?

Natjecatelj može biti svatko tko donese svoju domaću kobasu, a žiri čine sami natjecatelji, kažu organizatori

Nogometni klub Kupa iz Donjeg Mekušja u subotu 2. ožujka organizira 9. po redu tradicionalnu manifestaciju naziva "Kobasijada Pokupska Dolina 2024.". Bilo bi ovo njeno jubilarno izdanje, ali kobasijada nije održana 2021. godine zbog korone.

- Prošle godine prijavilo se rekordnih 53 natjecatelja, a ove godine očekujemo još veći broj zainteresiranih kobasičara. Drago nam je da je ova naša manifestacija prepoznata diljem naše županije, ali i izvan njenih granica. Ovu manifestaciju zavoljeli su i Jaskanci koji uvijek dolaze u velikom broju. Na taj način stvaramo nova prijateljstva, širimo pozitivnu društvenu sliku, a prije svega dokazujemo da nogomet nije samo igra. Kupa je klub koji postoji gotovo 74 godine, a kroz ovakve manifestacije prikazujemo onu vedriju stranu nogometnog kluba. Također, ovo je jedna od manifestacija koju pripremamo tjednima, a sav prihod kojeg ćemo prikupiti, odlazi u rad naših seniora i kadeta. Natjecatelj može biti svatko tko donese svoju domaću kobasu, a žiri čine sami natjecatelji, kažu organizatori

Manifestacija će se održati u Vatrogasnom domu DVD-a Donje Mekušje s početkom u 19 sati, a prijave traju do 18 sati. Za osvojeno prvo, drugo i treće mjesto organizator je pripremio vrijedne nagrade. Sve prisutne zabavljat će Maroco Band do ranih jutarnjih sati.