Akcija čišćenja u subotu 9. ožujka započinje okupljanjem ispred Vatrogasnog doma Orlovac u 8 sati

U subotu svi na Orlovac - zasučite rukave i sudjelujte u akciji čišćenja

VIŠE IZ RUBRIKE

    Ususret Danu voda i Danu planeta Zemlje, Mjesni odbor Orlovac organizira akciju čišćenja u kojoj će se prikupljati i odvesti otpad s brojnih odlagališta na širem području Orlovca. Akcija će biti organizirana subotu 9. ožujka, a započinje okupljanjem ispred Vatrogasnog doma Orlovac u 8 sati. Potrajat će do 12 sati, nakon čega je predviđena i okrijepa.

    - Na žalost, svjedočimo brojnim neželjenim prizorima koje iza sebe ostavljaju nesavjesni pojedinci bacajući otpad uz prometnice, putove i u šumu. Vjerujemo da ćemo time dodatno potaknuti mnoge na ispravna postupanja i dati barem mali doprinos zaštiti Lijepe naše, istaknuo je predsjednik MO Orlovac Josip Obranović.

    Zajedno s mještanima Orlovca akciji će se priključiti i predstavnici Hrvatskih šuma, Kluba športskih ribolovaca Korana, Roniteljskog kluba Zrinski, Lovačkog društva Orlovac i drugi.

    Pozivaju i sve druge ljude dobre volje da se pridruže ovoj pozitivnoj manifestaciji. Ujedno apeliraju na svijest građana da otpad ne bacaju u prirodu već da ga odlažu na za to predviđena mjesta. Time čuvamo okoliš, ali i prikupljamo sekundarne sirovine koje se daju pametnije iskoristiti u daljnjoj proizvodnji.

    - Priroda je od Boga dana ljudima kako bi u njoj živjeli i uživali. Poštujući prirodu možemo uživati u vlastitom zdravlju i njenoj ljepoti, zaključuje Obranović. (vb)