Prvi Karlovački

U subotu Mala škola ribolova na Korani u Slunju, a zatim navečer i ribarska fešta

Autor: Ivica Pilaković

06.07.2022

Županija

Slunj je sljedeći vikend, točnije u subotu 9.7.2022. domaćin jednog zanimljivog događanja u organizaciji Športskog ribolovnog društva Slunjčica i Turističke zajednice Slunj

Na gradskom kupalištu, na rijeci Korani u Slunju već 2. godinu za redom održava se Ribarska večer, a njoj prethode aktivnosti za sve ljubitelje ribolova. U vremenu od 09:00 do 12:00 sati odvija se Mala škola ribolova. Sva zainteresirana djeca do 18 godina starosti mogu se priključiti, prijave su moguće putem SMS-a na 098/247-051 (Saša). Uz teoretski dio neizostavan je i praktični dio u kojem će se svi prisutni okušati u ribolovu na plovak.

Od 18:00 sati kreće druženje i zabava uz riblje specijalitete (fiš paprikaš, šaran na rašljama, pastrva sa žara), a od 20:00 zabava uz glazbeni duo Nina & Marina.

Za sve koji se odluče učlaniti u ŠRD tijekom ljeta biti će organizirane još 3 tematske školice (plovak, varaličarenje, mušičarenje) i krajem ljeta prvenstvo kluba u ribolovu na plovak.

Informativno za sve one koji o ribolovu znaju više, na rijeci Slunjčici u Slunju u dužini od 1,5 km zona je  ”ulovi i pusti”. Ribolov na pastrvu i lipljana dozvoljen je isključivo umjetnom muhom u razdoblju od 01.03 do 31.12. Dozvolu je moguće kupiti u trgovini Šmek i pubu Gajba. Cijena dnevne dozvole je 150 kn.