LGBTIQ+

U subotu karlovački Pride - nema klasične povorke, već samo okupljanje kod Glazbenog paviljona u znak podrške sugrađanima drugačije seksualnosti

VIŠE IZ RUBRIKE

ne osuđuj nekoga zbog nečeg što nije sam birao!

Mnogobrojni ljudi svoj život još uvijek žive u skrivanju, tišini, osjećaju straha, srama i društvene stigme.

Pozivamo sve sugrađane da u subotu, 03.06. u 15:00, na Glazbenom paviljonu iskažu podršku svojim LGBTIQ+ prijateljima, poznanicima, kolegama i članovima obitelji, stoji u medijskom pozivu Karlovac Pride-a. Posebice pozivaju sve ljude heteroseksualne orijentacije da dođu i svojim činom ohrabre mnogobrojne ljude koji svoj život još uvijek žive u skrivanju, tišini, osjećaju straha, srama i društvene stigme. Pokažimo da je u našem gradu sazrjelo vrijeme da svi ljudi, bez obzira na spolnu orijentaciju i rodni identitet, mogu i zaslužuju biti normalno vidljivi, poštovani i prihvaćeni - stoji u priopćenju.

-Zajedno učinimo promjenu i uhvatimo korak sa EU po pitanju ljudskih prava i vidljivosti LGBTIQ+ osoba, kaže Marko Capan iz organizacije Pride-a.

U dopisu stoji i jedna napomena, naime, kako okupljanje započinje u 14:45, sudionici/e koji dolaze autom mole se da vozila parkiraju iza Zorin doma ili kod Karlovčanke. Detaljnije informacije o događaju možete pronaći na Facebook i Instagram stranici Karlovac Pride.