Prvi Karlovački

U subotu Drugi karlovački festival sportske rekreacije

Autor: Branko Obradović

23.06.2022

Sport

Bogat program na više lokacija u gradu

Karlovački savez sportske rekreacije organizira u subotu Drugi karlovački festival sportske rekreacije sa ciljem razvijanja i promicanja programa tjelesnih aktivnosti i u cilju zaštite i unapređenja zdravlja građana, poticanja i skrbi za stvaranje općih uvjeta za razvoj sportske rekreacije u Karlovcu. Pokrovitelji ove manifestacije su Ministarstvo turizma i sporta i Grad Karlovac. Predsjednica Karlovačkog saveza sportske rekreacije Marina Capan danas je na konferenciji za medije predstavila subotnji program.

-Pripreme za Drugi karlovački festival sportske rekreacije su pri kraju. U subotu, 25. lipnja bit će puno događanja. Uvijek postoji viša sila, pa su nekim događanjima promijenjeni termini. Trebale su se u subotu održati na Vunskom polju “Hrvatske tradicionalne igre”, ali su zbog malo prijava odgođene za rujan i bit će održane u sklopu Europskog tjedna sporta. U subotu sve počinje u 8 sati i 30 minuta na Vunskom polju jutarnjom gimnastikom Buđenje s Petrom, a pridružit će se i Superbake. U isto vrijeme sekcija Matice umirovljenika počinje s nordijskim hodanjem, zagrijavanje će biti na Vunskom polju, a zatim se ide u šetnju šetnicom između mostova. U devet sati počinje Dan otvorenih vrata Konjičkog kluba “Karlovac”, rekla je Marina Capan.

Marina Capan nastavila je s predstavljanjem cjelodnevnog programa te rekla da je odgođen teniski turnir, koji je trebao biti održan na terenima kod Sportske dvorane, a novi termin je 9. srpnja.

-U devet sati počinje šetnja “Poučnom stazom Kozjača”, polazak je ispred trgovačkog centra KTC. Sportsko društvo “Miljokaz” organizira od 9 sati i 30 minuta biciklistički trening i prezentaciju biciklizma. Ispred Aquatike u 10 sati bit će start utrke građana na četiri kilometra. U isto vrijeme počinje nogometni turnir na igralištu “Radnika” na Gazi. Kuglački turnir na kuglani “Željezničara”, počinje također u deset sati. U 20 sati u dvorani Inline hokej kluba “Karlovac” počinje “Disco na rolama” uz hitove sedamdesetih i osamdesetih godina, kazala je Marina Capan.

Predsjednica Konjičkog kluba Karlovac Ljiljana Vokić istaknula je da će u sklopu manifestacije oni imati Dan otvorenih vrata.

-Što se tiče Konjičkog kluba “Karlovac” u sklopu Drugog karlovačkog festivala sportske rekreacije imat ćemo Dan otvorenih vrata. Od devet sati građani će moći pogledati konje, a od 18 sati, kada bude ugodnije, imat ćemo aktivnosti. Moći će se dobiti informacije o tome na koji način građani mogu sudjelovati u radu Konjičkog kluba “Karlovac”, istaknula je predsjednica Ljiljana Vokić.