Prvi Karlovački

U srijedu u Dugoj Resi počinje deseto izdanje Riječnog kina uz Karlovačko

Autor: Branko Obradović

28.07.2020

Mozaik

Riječno kino posjetit će Dugu Resu, Slunj, Karlovac, Kamanje, Ogulin, Petrovu goru i Josipdol

Kinoklub Karlovac organizira i ove godine tradicionalnu filmsku manifestaciju Riječno kino uz Karlovačko. Manifestacija počinje u srijedu, 29. srpnja u Dugoj Resi, a završit će 16. kolovoza u Josipdolu.

-Uz sve probleme ove godine uspjeli smo pripremiti se za Riječno kino uz Karlovačko i ovo ljeto, vjerovali ili ne, to je deseto izdanje. Počinjemo u srijedu u Dugoj Resi, u Amfiteatru bit će prikazan film Sinonimi. To je francusko-izraelska priča inspirirana stvarnim događajima. Nakon toga idemo u Slunj, gdje ćemo u četvrtak prikazati film Jexi. Za petak, subotu i nedjelju rezervirani smo za Karlovac. U tri dana na Foginovom kupalištu bit će prikazana četiri filma. U petak će biti projekcija filma Male žene. U subotu će biti prikazana dva filma. Od 21 sat bit će projekcija dokumentarnog filma Tusta, o vođi punk-rock banda KUD Idijoti Branku Črncu Tusti. Na projekciju će doći i redatelj filma. U ponoć će biti prikazana krimi horor drama Zlatna rukavica prema istinitom događaju, kazala je Ksenija Sanković iz Kinokluba Karlovac.

Deseto jubilarno Riječno kino obići će gotovo cijelu županiju, a ulaz na sve programe je besplatan.

-S obzirom da ove godine nema Europskog nogometnog prvenstva i ne gledaju se na Foginovom kupalištu prijenosi nogometnih utakmica, prikazat ćemo u nedjelju dokumentarni biografski film Diego Maradona. Nakon toga idemo u još nekoliko mjesta u županiji, projekcije počinju u 21 sat, a ulaz je besplatan. Moramo se svi pridržavati epidemioloških mjera, pa pozivam da budemo oprezni i da uživamo u filmovima, istaknula je Ksenija Sanković.