Prvi Karlovački

U Slunju se danas razgovaralo o obnovi objekata oštećenih u potresu

Autor: Marta Marinović

14.04.2021

Županija

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Gordan Hanžek sastao se u Slunju sa županicom Martinom Furdek Hajdin i gradonačelnikom Jurom Katićem

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Gordan Hanžek, sa suradnicima, danas je boravio u radnom posjetu Slunju. Tom se prigodom, u Gradskoj vijećnici, sastao sa županicom Karlovačke županije Martinom Furdek Hajdin i gradonačelnikom Grada Slunja Jurom Katićem i njihovim suradnicima. Tema sastanka bila je vezana uz potres i obnovu, sanaciju i izgradnju potresom oštećenih objekata na području Karlovačke županije, Grada Slunja i okolice. Državni tajnik podsjetio je na obaveze lokalne samouprave vezano uz prijavu šteta na objektima i zadane rokove te je upoznao nazočne s planom i dinamikom radova na poslovima obnove. Također je predstavio programe obnove obiteljskih kuća i stanova stradalih u potresu te modalitete, odnosno izvore financiranja.

Županica Martina Furdek Hajdin i suradnica Renata Marinković naglasile su dosadašnju ulogu Karlovačke županije u procesu utvrđivanja šteta te ponudile pomoć u formiranju timova statičara i inženjera za brzi pregled objekata u vlasništvu Republike Hrvatske, koji bi u tu svrhu obišli teren na području Karlovačke županije.