Prvi Karlovački

U sklopu Riječnog kina uz Karlovačko večeras projekcija filma “Čuvaj me s leđa 2”

Autor: Sunčica Laić

25.07.2021

Mozaik

Večeras je posljednja ovogodišnja projekcija u Karlovcu, nakon čega program  Riječnog kina nastavlja sljedeći tjedan u Ogulinu, Dugoj Resi i Kamanju. te u kolovozu na Petrovoj gori.

U sklopu ovogodišnjeg Riječnog kina uz Karlovačko, manifestacije u organizaciji  Kinokluba Karlovac, sinoć je na Foginovom kupalištu prikazan film “Zvuk metala”, nezavisni  film debitanta u režiji dugometražnog filma Dariusa Mardera koji je ostvario upečatljiv  dojam i kod kritike i kod publike.

Večeras je u 21:30 h također na Foginovom kupalištu na programu  holivudski igrani film “Čuvaj me s leđa 2”. Zbog epidemioloških mjera, bit de ograničen broj  sjedećih mjesta. 

Akcijska komedija “Čuvaj me s leđa” iz 2017. godine dobila je nastavak – slavnom  plaćenom ubojici Samuelu L. Jacksonu i tjelohranitelju Ryan Reynolds u nastavku se  pridružuje i žena plaćenog ubojice Salma Hayek koja ih pokušava ujediniti. Oko 220 filmskih djelatnika iz Hrvatske, kao i 760 statista sudjelovalo je na snimanju filma “Čuvaj me s leđa  2”. Kamere su, između ostalog, radile u Rovinju, Rijeci, Istri i Motovunu, Zagrebu, Karlovcu i na Biševu. Hrvatska “glumi” Italiju, ali nakratko i samu sebe, kad na ekranu osvane natpis  “Zagreb”. I hrvatski glumci Amar Bukvić, Mislav Čavajda, Ivan Đuričid i Csilla Barath Bastaid  mogu se pohvaliti ulogama u ovom filmu.

Večeras je posljednja ovogodišnja projekcija u Karlovcu, nakon čega program  Riječnog kina nastavlja sljedeći tjedan u Ogulinu, Dugoj Resi i Kamanju. te u kolovozu na Petrovoj gori.

Organizacija ove manifestacije ne bi bila moguća bez pokrovitelja kojima se Kinoklub  Karlovac i ovim putem zahvaljuje. Uz generalnog pokrovitelja Karlovačko, ove godine su to  Hrvatski audiovizualni centar, Grad Karlovac, Zajednica tehničke kulture Karlovačke županije, Turbing d.o.o., Zaklada “Kultura nova”, Općina Kamanje, Turistička zajednica Grada Karlovca,  Turistička zajednica Grada Ogulina, Turistička zajednica područja Kupa te Vodovod i  kanalizacija d.o.o. Karlovac.

Kinoklub zahvaljuje i svim ostalim organizacijama i pojedincima koji pomažu u  provedbi ove manifestacije, a valja napomenuti da je za posjetitelje sav program besplatan, poručuju iz Kinokluba Karlovac.