Prvi Karlovački

U sklopu Proljeća u Karlovcu pregršt aktivnosti u karlovačkim parkovima i na rijekama

Autor: Sunčica Laić

21.05.2022

Karlovac

Karlovačka Turistička zajednica i ovog vikenda u sklopu Proljeća u Karlovcu pripremila je brojne aktivnosti na otvorenom, i to u bujnim karlovačkim parkovima te na našim bistrim rijekama.

Povodom obilježavanja Europskog dana parkova sutra, danas već od 9 sati TZ grada Karlovca u suradnji s KAMAT ADVENTURE Travel pripremila je veselo i ležerno jutro uz Igre u parku. Zabavite se u šancu podno karlovačke Promenade u rekreativnim igrama. Okušajte se u streličarstvu, badmintonu i drugim zabavnim igrama. Najava nije potrebna, a animatori su tamo da vas uvedu u igru.

U hladovini najljepšeg parka u gradu, naše Promenade pokažite svoje umjetničko umijeće i pridružite se likovnoj koloniji zajedno s članovima ULAK-a. Okupljanje i podjela materijala za slikanje počelo je već od 7,30 sati nakon čega slijedi radionica za najmlađe i sve zainteresirane građane, a izložbu nastalih radova možete razgledati sve do 15 sati.

Kako bi vam bilo ugodnije s Glazbenog paviljona zabavljat će vas Kurs & Pele.

Poslušajte priču o ljudima i događajima kroz zeleno srce grada. Kružnom šetnjom vidjet ćete kako žive Karlovčani na Velikoj promenadi ili u parkovima. Karlovački parkovi zvijezde grada još je jedna u nizu besplatnih turističkih tura za individualne posjetitelje. Polazak ture je u 11 sati ispred Paviljona Katzler. Obavezna najava na sve Proljetne ture je na: vodici.karlovac@gmail.com / 098 246 584 (sms, viber, WhatsApp) / ili putem obrasca: https://forms.gle/GYed9ET1AeHD3sPdA .

Kako se pripremiti za ljeto na rijekama pobrinula se agencija Croatia Open Land Tours DMC  koja za vas organizira školu veslanja i sigurnog ponašanja na vodi, i to u subotu od 10 do 18 sati na kuli kod koranskog slapa. U aktivnosti mogu uživati svi uzrasti jer je prilagođena i djeci i roditeljima.

U sklopu Eko subota u Aquatici u 11 sati s trga Aquatike kreće edukativna šetnja uz koju ćete naučiti o stanovnicima u i pored rijeke Korane, a kreće se šetnicom preko starog drvenog mosta do Vrbanićevog perivoja pa natrag preko pontonskog mosta. Nakon toga, u 12 sati na trgu Aquatike sudjelujte u hranjenju kornjača. U večernjim satima od 18 do 20 sati na šetnici uz Koranu prepustite se glazbenim zvucima uz nastup „Red House Americana band“ i pogledom na slap.

Ako ste raspoloženi za laganu plovidbu, Žitna lađa Zora očekuje vas uz priču o žitnom putu i Karlovcu u subotu i nedjelju s polaskom u 11 sati iz pristaništa u Brođanima.

Slane i slatke delicije s jagodama, ali i pića spravljena od ove proljetne kraljice voća očekuju vas u karlovačkim restoranima i slastičarnicama.

Program Proljeća u Karlovcu potražite na linku https://visitkarlovac.hr/proljece-u-karlovcu/  .

Otkrijte svoj doživljaj i uživajte u proljetnom Karlovcu!, poručuju iz Turističke zajednice.

Foto: Denis Stošić