Prvi Karlovački

U sklopu projekta “Susret s rijekom” Karlovac će dobiti šetnicu uz Koranu

09.08.2019

Karlovac

"Susret s rijekom" atraktivnim sadržajima posjetiteljima će pružiti jedinstvenu priliku da dožive rijeku Koranu i njen podvodni svijet svim osjetilima

“Susret s rijekom” projekt je vrijedan 9,21 milijuna kuna, od čega je 7,828 milijuna kuna sufinancirano bespovratnim sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.”. Nositelj projekta je Karlovačka županija, a partneri su Grad Karlovac, Grad Ozalj, Grad Ogulin, Javna ustanova Natura Viva, Javna ustanova Regionalna razvojna agencija Karlovačke županije, Turistička zajednica Grada Ogulina i Turistička zajednica Grada Ozlja.

U okviru projekta u gradu Karlovcu izgrađuje se Interpretacijski centar za posjetitelje, tj. pješačko – biciklistički prostor na desnoj obali Korane na kojem će se u sljedećem razdoblju postaviti multimedijalni sadržaji kako bi prostor stekao svoju punu funkciju. Postavit će se  i nova ambijentalna rasvjeta, a na svakih 50 metara izvan šetnice bit će uređena odmorišta s klupama i koševima za odlaganje otpada. Vrijednost projektnih aktivnosti u gradu Karlovcu iznosi 3,5 milijuna kuna.

Pozivaju se građani grada Karlovca da nakon završetka uređenja pješačko – biciklističke staze prošeću uređenom desnom obalom Korane od Tonkovićevog do drvenog mosta, a uskoro će biti u mogućnosti koristiti i edukacijske sadržaje koji će im biti na raspolaganju te će putem njih dobiti niz edukativnih informacija.

Korištenjem suvremenih tehnologija i multimedijskih sadržaja omogućit će se posjetiteljima da dožive rijeke i podvodni svijet u njima što doprinosi  održivom korištenju prirodnih resursa i očuvanju biološke ravnoteže područja NATURA 2000 uz rijeke Karlovačke županije, ali i povećava turističku privlačnost ovih područja i podiže svijest o važnosti njihovog očuvanja. (b.o.)