Prvi Karlovački

U sklopu projekta “Aktivni mladi u lokalnoj zajednici” radionica u Centru za mlade Grabrik

Autor: Ivana Ivandić

18.05.2022

Karlovac

"Mislite li da mladi nisu dovoljno aktivni u Vašoj zajednici ili da nisu poduzetni? Je li recikliranje jedino na čemu se održivi razvoj temelji? Možete li nabrojati neke zelene poslove? - ovo su samo neka od brojnih pitanja o kojima će se razgovarati na radionici.

Udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti Bioteka pokreće još jedan projekt uključivanja mladih u aktivan život lokalne zajednice. Riječ je o projektu “Aktivni mladi u lokalnoj zajednici” kojim žele osnažiti mlade ljude u znanjima i vještinama prepoznavanja, analize i rješavanja okolišnih, socijalnih ili ekonomskih problema u lokalnoj sredini te ih ohrabriti za aktivnije sudjelovanje u društvu i poticanje održivijeg razvoja vlastite sredine.

“Mislite li da mladi nisu dovoljno aktivni u Vašoj zajednici ili da nisu poduzetni? Je li recikliranje jedino na čemu se održivi razvoj temelji? Možete li nabrojati neke zelene poslove? – ovo su samo neka od brojnih pitanja koja žele razjasniti na radionici u sklopu navedenog projekta, kako navodi udruga u priopćenju.

Kroz radionicu žele povećati znanja mladih o načelima održivog razvoja te kako kroz stečena znanja i vještine prepoznati lokalne probleme i pronaći moguća rješenja koja su održiva, ali i ohrabriti i potaknuti mlade na djelovanje u vlastitoj sredini te im pokazati kako biti dio promjene ili postati pokretači promjena jer znamo da to mogu!

Drugi korak će biti mogućnost samostalnog provođenja istraživačkog, projektnog, aktivističkog i/ili okolišnog rada mladih u lokalnim sredinama s ciljem rješavanja postojećih problema uz stručno mentoriranje Udruge Bioteka. Naučeno će polaznicima radionice uvelike pomoći u budućnosti, bilo u vidu zapošljavanja, osnivanja vlastitog zelenog posla ili za provođenje vlastitih projekata, poručuju.

Radionica se održava 20. svibnja u Centru za mlade Grabrik, Ul. Maksimilijana Vrhovca 13,. Sve informacije o prijavi na radionicu nalaze se na stranici udruge Bioteka.

Foto: udruga Bioteka