Prvi Karlovački

U sklopu manifestacije „Dani piva Karlovac“ ove godine 16. Obrtnički i 1. Poljoprivredni sajam na ŠRC-u

21.08.2019

Karlovac

Najavljen bogat program uz više od 60 izlagača iz zemlje i inozemstva

Udruženje obrtnika grada Karlovca, Obrtnička komora Karlovačke županije i Grad Karlovac u sklopu manifestacije „Dani piva Karlovac” ove godine od 30.   kolovoza do 03. rujna organiziraju16. Obrtnički sajam i 1. Poljoprivredni sajam.

Ove godine do sada je prijavljeno više od 60 izlagača iz Karlovca, Karlovačke županije i drugih županija, a bit će tradicionalno prisutni i naši gosti iz Bosne i Hercegovine i Slovenije. Sajam se svečano otvara u petak, 30. kolovoza u 18 sati na prostoru ŠRC-a Korana, a nakon samog otvorenja uslijedit će nastup Rečičkih Sokola koji će posjetitelje zabavljati do dugo u noć, najavljuje Darko Stanković, predsjednik Obrtničke komore Karlovačke županije.

Dodaje i kako u subotu, 31. kolovoza počinje sajam u punom smislu te riječi, a svih dana trajanja dnevno će biti otvoren od 10 do 19 sati.

Uz izlagački dio u samom šatoru na površini od 1.000 metara kvadrata imamo još jedan šator edukativnog sadržaja u kojem će se tijekom čitavog dana za sve obrtnike, poduzetnike, gospodarstvenike i vlasnike OPG-ova održavati predavanja, okrugli stolovi, edukacije, razni primjeri iz praske, odnosno sve što je vezano za gospodarstvo i obrtništvo, navodi Stanković dodajući kako će biti prisutni eminentni predavači iz svih sektora.

-Ovom prilikom pozivam sve naše sugrađane i gospodarstvenike da dođu na Obrtnički sajam i vide što nude karlovački obrtnici, poduzetnici i gospodarstvenici. Sajam je izmješten iz stare gradske jezgre i nadam se da ćemo ga na daleko većem prostoru moći organizirati kako i doliči svim našim obrtnicima, poručuje Stanković.

Naglašava i kako je parkiranje besplatno, a uz raznovrstan program nudit će se i bogata gastronomska ponuda u tradicionalnoj organizaciji tvrtke Pleter- usluge.

Ove godine bit će organiziran i 1. Poljoprivredni sajam koji je svojevrsni nastavak prijašnjih sajmova ekoloških proizvoda koji su se posljednjih pet godina održavali u sklopu Obrtničkog sajma.

Darko Stanković, predsjednik Obrtničke komore Karlovačke županije naglasio je kako će za razliku od dosadašnjih ekoloških sajmova gdje je bila zastupljena ponuda vezana isključivo za ekološku proizvodnju, ovim sajmom nuditi izbor kompletne opreme za sve poljoprivrednike i svega što je potrebno da bi se došlo do finalnog proizvoda.

-Vidjeli smo da je interes ljudi veći od samih tih ekoloških sajmova tako da će se  na ovom sajmu predstaviti i proizvođači sve opreme koja se tiče poljoprivrede, od proizvođača traktora, proizvođača priključaka, bit će predstavljena razna kemijska sredstva i sve ono što je potrebno poljoprivrednicima i OPG-ovima, odnosno sve ono od „prve brazde“ do finala, cijeli spektar u poljoprivredi bi se pokrio tim sajmom, ističe Stanković.

Zamjenik gradonačelnika Ivan Mrzljak rekao je kako će na 1. Poljoprivrednom sajmu biti zastupljeno 18 izlagača na 12 štandova s područja grada Karlovca i Karlovačke županije, te kako će biti prisutna tri izlagača s poljoprivrednim strojevima.

Također je naglasio kako im je ovim sajmom namjera bila obuhvatiti što više poljoprivrednika iz bilo koje proizvodnje, ne samo ekološke, iako će među izlagačima biti i ekoloških proizvođača.

-Bit će organizirana i predavanja za poljoprivrednike poput onog na temu poljoprivrednog zemljišta što je sada jako aktualno, bit će organizirano predavanje o raspolaganju poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu države što je vezano na novi Zakon o poljoprivrednom zemljištu i nadamo se da će to jako zanimati naše poljoprivrednike, sve one koji žele uzeti državnu zemlju u najam. Također, bit će organizirano i predavanje na kojem će biti predstavljeni natječaji Europske unije namijenjeni mladim poljoprivrednicima, kazao je Mrzljak.

 Na ŠRC-u se očekuje i bogat zabavni program

Istovremeno s gospodarskim dijelom, od petka do utorka navečer u sklopu Dana piva na ŠRC-u bit će upriličen i dosta bogat zabavni program koji počinje u petak svečanim otvorenjem i nastupom Rečičkih Sokola.

U subotu će posjetitelje uz domaće KUD-ove, navečer na pozornici zabavljati tamburaški sastav Gazde s početkom u 20 sati. Između dva dijela koncerta Ceh frizera Udruženja obrtnika grada Karlovca organizirat će tradicionalnu reviju frizura.

U nedjelju je također predviđen nastup KUD-ova, Strings benda, s navečer s početkom u 21 sat posjetitelji će moći uživati u nastupu tamburaškog sastava Fijaker. Ponedjeljak je rezerviran za KUD-ove, a od 18 sati nastupit će bend Black&White.

U utorak, zadnji dan sajma posjetitelji će moći uživati u bogatom kulturno-umjetničkom programu uz Tamburaški sastav Skitnice i KUD-ova iz Rečice, Mahična, Mostanja, Stativa, Vučjaka, Skakavca, Turnja, Pokupske doline, Zadobarja, Brežana, Tušilovića….(sl)