Veslački klub "Korana"

U sklopu jesenske klupske regate održano devet utrka

VIŠE IZ RUBRIKE

Klupska regata

Nastupilo je tridesetak veslačica i veslača Veslačkog kluba "Korana".

Jesenska klupska regata Veslačkog kluba "Korana" održana je danas na rijeci Kupi kod Veslačkog doma na Dubovcu. Bilo je devet utrka u kategorijama od kadeta do seniora, a nastupilo je tridesetak veslačica i veslača Veslačkog kluba "Korana". Utrke su bilo vrlo zanimljive a što je potvrdio i trener Zlatko Minja Katušin koji je uz trenera škole veslanja Abdulaha Abija Selimovića odradio ovogodišnju regatu.

-Regatu organiziramo kako bismo provjerili jednogodišnji rad s našim veslačicama i veslačima na kraju ovogodišnje veslačke sezone. Zadovoljan sam napretkom što su ga postigli i kvalitetom koja je prikazana. Utrke su svakako bile dobre i zanimljive. Kako rezultat nije bio primaran, jer je ovo bila naša klupska revijalna regata, ne bih nikoga posebno izdvajao već bih pohvalio sve koji su nastupili, kazao je trener Katušin.

Svaki sudionik je za sjećanje na regatu dobio diplomu i klupsku majicu, a to im je uručio dopredsjednik kluba Boris Vrbanac. U utrci četveraca za kadete za veslačice i veslače prvo mjesto osvojili su Tena Vučetić, Lucija Dropulić, Lucija Britvec i Ema Vuković. Djevojčice su pobijedile dečke. U skifu za kadete A prvi je bio Jan Črne, u skifu za juniore B pobijedio je Šime Ravnjak, A u skifu za juniore A Josip Jakšić. Luka Hajdin bio je prvu u skifu za seniore. U dvojcu za kadete A u prvoj skupini pobijedili su Niko Dropulić i Noa Kralj, a u drugoj skupini Vito Brozović i Luka Penić. U skifu za juniorke B prva je bila Ema Hodak. U dvojcu za juniore i seniore pobijedili su Šime Ravnjak i Luka Hajdin. Regatu su s obale Kupe kod Veslačkog doma na Dubovcu gledali roditelji djece veslača koji su proveli ugodnih sat vremena subotnjeg prijepodneva na Kvaki i na kraju se s veslačima fotografirali za uspomenu. Veslačkom klubu "Korana" do završetka ovogodišnje veslačke sezone predstoji još jedna regata, Daljinska regata koja će se održati za Martinje, 11. studenoga, na Jarunskom jezeru u Zagrebu.