U prošloj godini od našeg plana da prikupimo 3.400 doza krvi, mi smo nažalost prikupili 2.791 dozu krvi, istaknula je Renata Bogović iz GD Crvenog križa Karlovac dodavši kako su im dvije akcije bile otkazane zbog covida.

U siječnju pet akcija dobrovoljnog darivanja krvi-nedostaje svih krvnih grupa

VIŠE IZ RUBRIKE

  U mjesecu siječnju će u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Karlovac biti održano pet redovnih akcija dobrovoljnog darivanja krvi.

  Prva akcija bit će održana u srijedu 20. siječnja u PU karlovačkoj, u Mačekovoj 13 od 8 do 11 sati, a istoga dana bit će organizirana i u prostoru Gradskog društva Crvenog križa Karlovac u Smičiklasovoj ulici 25, od 12 do 16 sati.  Sljedeći dan, 21. siječnja akcija će biti provedena u vojarni Kamensko od 9 do 12 sati, a isti dan nakon toga u prostoru GD Crvenog križa od 12.30 do 17 sati.  Posljednja akcija dobrovoljnog darivanja krvi u siječnju bit će provedena 22. siječnja u GD Crvenog križa Karlovac u Smičiklasovoj ulici, od 9 do 15 sati.

  Renata Bogović iz Gradskog društva Crvenog križa Karlovac pozvala je ovim putem sve koji su u mogućnosti da se odazovu akcijama budući da nedostaje svih krvnih grupa.

  Naglasila je i kako su u prošloj godini prikupili manje doza krvi od planiranog.

  -U prošloj godini od našeg plana da prikupimo 3.400 doza krvi, mi smo nažalost prikupili 2.791 dozu krvi, istaknula je Bogović dodavši kako su im dvije akcije bile otkazane zbog covida.

  -Akcija koja se trebala održati, prva 23. travnja prošle godine u vojarni Kamensko otkazana je zbog covida i druga koja je trebala biti održana 17. studenog također je otkazana iz istog razloga u General Electricu. Ovim putem se zahvaljujem svima onima koji su darivali krv u prošloj godini i nadam se da će to nastaviti i u ovoj, poručila je Bogović.