PU karlovačka

U sat vremena policija u dva slučaja spriječila prijevoz migranata

VIŠE IZ RUBRIKE

Krijumčarenje migranata

Vozilom austrijskih nacionalnih oznaka upravljao je 25-godišnji državljanin Sirije s putnom ispravom za stranca Republike Austrije dok je drugim vozilom bosansko-hercegovačkih nacionalnih oznaka upravljao 26-godišnji državljanin Rumunjske

U večernjim satima u srijedu, 17. travnja, policijski službenici koji rade na poslovima suzbijanja krijumčarenja migranata i sprječavanja nezakonitih migracija su na području općine Bosiljevo i općine Cetingrad zaustavili i kontrolirali dva kombi vozila.

Vozilom austrijskih nacionalnih oznaka upravljao je 25-godišnji državljanin Sirije s putnom ispravom za stranca Republike Austrije dok je drugim vozilom bosansko-hercegovačkih nacionalnih oznaka upravljao 26-godišnji državljanin Rumunjske.

Tijekom policijskog postupanja utvrđeno je da su osumnjičeni prevozili strane državljane koji su na različitim mjestima nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku. Svi su izrazili namjeru podnošenja zahtjeva za međunarodnu zaštitu.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, policijski službenici PU karlovačke proveli su kriminalističko istraživanje nad dvojicom osumnjičenika.

Budući da su utvrdili da su iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos, prevozili strane državljane do krajnjeg odredišta, protiv njih su podnijete kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu te su predani pritvorskom nadzorniku, navode u priopćenju.

Također je prema osumnjičenicima postupano i sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama zbog počinjenih prekršaja u prometu.