Danas konstituirajuća sjednica

U saborskim klupama Draženka Polović (Možemo!), Damir Mandić (HDZ) i Dalibor Domitrović (SDP)

VIŠE IZ RUBRIKE

Hrvatski sabor

Konstituirajuća sjednica 11. saziva Hrvatskog sabora bit će održana danas i počinje u 11 sati. Na izborima održanima 17. travnja HDZ s partnerima je osvojio 61 saborski mandat, SDP s partnerima 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, po dva mandata IDS i  Nezavisna platforma sjever te Fokus jedan, dok je osam zastupnika iz redova nacionalnih manjina.

Od Karlovčana u saborske će klupe dvoje zastupnika; Draženka Polović koja je saborski mandat osvojila na listi Platforme Možemo! i gradonačelnik Damir Mandić koji u Sabor ide s 11. mjesta na listi HDZ-a. On je naime, zamjena jer je mandat osvojila županica Martina Furdek Hajdin, a funkcije župana i saborskog zastupnika su nespojive. Iz naše županije u Sabor će još i gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović, koji je mandat osvojio na listi SDP-a i partnera.

Novoizabrani zastupnici danas će položiti svečanu prisegu te izabrati predsjednika i potpredsjednike Sabora kao i članove Mandatno-imunitetnog povjerenstva. Očekuje se da će predsjednik po treći put biti Gordan Jandroković.