Prvi Karlovački

U rujnu smanjena nezaposlenost za 9,2 posto

Autor: Miloš Milovanović

13.10.2021

Županija

Najviše slobodnih radnih mjesta od ukupno zaprimljenih 425 potreba za radnicima, bilo je u prerađivačkoj industriji i građevinarstvu

Na kraju rujna u evidenciji karlovačkog Zavoda za zapošljavanje bila je evidentirana 2.531 nezaposlena osoba, što je u odnosu na protekli mjesec smanjenje za 255 nezaposlenih osoba ili 9,2 posto.

Od ukupnog broja nezaposlenih 60 posto su žene, a 40 posto muškarci. Najviše je u evidenciji bilo osoba srednje radne dobi (od 30 do 49 godina starosti, skoro 40 posto.

Kako izvješćuju iz Područnog ureda HZZ-a u Karlovcu , osobe sa završenom srednjom školom za trogodišnja zanimanja, KV i VKV zanimanja najbrojnije su u evidenciji  i u ukupnom broju nezaposlenih čine  31,4 posto.

Među podacima objavljenim u najnovijem izvješću za rujan, izdvaja se i onaj o potrebama za radnicima.  Zaprimljeno je 425 prijava potreba za radnicima, što je smanjenje za 217 prijava u odnosu na prethodni mjesec. Najviše slobodnih radnih mjesta prijavljeno je u  prerađivačkoj industriji i građevinarstvu.