Društvenim mrežama šire se objave o opasnim bezalkoholnim pićima

U riječkom KBC-u primili jednu osobu na liječenje zbog sumnje na ozljede jednjaka

VIŠE IZ RUBRIKE

Uznemirujuće

Riječki slučaj istražuju policija i Državni inspektorat

Slučaj trovanja nakon konzumiranja bezalkoholnog gaziranog pića u riječkom kafiću potvrdili su u riječkom KBC-u. Naime, društvenim su se mrežama proširile poruke u kojima se građane upozorava da ne konzumiraju sokove i vode jednog poznatog brenda jer uzrokuju oštećenja jednjaka i želuca. Prema objavama sporni su navodno proizvodi čiji bar kod počinje brojem 385.

Za sada je u KBC-u Rijeka potvrđen jedan slučaj, a navodno ih ima još.

-U KBC-u Rijeka je zaprimljena na bolnički odjel jedna osoba pod sumnjom na kemijsku ozljedu jednjaka. Njezino medicinsko stanje je trenutno stabilno te se nastavljaju indicirani dijagnostičko-terapijski postupci, ističu u riječkom KBC-u, kao i da su slučaj prijavili PU primorsko-goranskoj koji su i službeno potvrdili da su zaprimili dojavu.

-Policijska uprava primorsko-goranska 4. studenoga ove godine zaprimila je dojavu da je jednoj osobi pozlilo tijekom konzumacije bezalkoholnog pića u jednom od ugostiteljskih objekata u središtu Rijeke te je prevezen u KBC Rijeka radi pružanja odgovarajuće liječničke pomoći, kažu iz PU primorsko goranske.

Obavljen je očevid, izuzeti su određeni predmeti i obavljeni razgovori, dodali su još iz policije te da nisu dobili prijave o drugim sličnim slučajevima.

Slučaj trovanja provjerava i Državni inspektorat, odnosno Sanitarna inspekcija. Kako ističu po zaprimanju obavijesti od PU primorsko-goranske pokrenuli su inspekcijski postupak.