PU karlovačka

U rijeci Mrežnici utopio se 49-godišnji muškarac

VIŠE IZ RUBRIKE

Tragičan događaj

Muškarac se utopio jučer u poslijepodnevnim satima prilikom kupanja u rijeci Mrežnici u naselju Mrežničke Poljice.

Prilikom kupanja u rijeci Mrežnici u naselju Mrežničke Poljice, Duga Resa, jučer u poslijepodnevnim satima utopio se 49-godišnji muškarac. O događaju će nadležnom državnom odvjetništvu biti proslijeđeno izvješće.

Recidivistu u prometu sud trajno oduzeo vozilo

Jučer je na nadležni Općinski sud uz optužni prijedlog doveden 60-godišnji višestruki počinitelj prometnih prekršaja kojeg su u utorak 11. srpnja u večernjim satima policijski službenici kontrolirali u naselju Cerovac Vukmanički, Karlovac. Utvrdili su da upravlja osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka prije stjecanja prava na upravljanje te tom prilikom nije koristio sigurnosni pojas.

Nadležni sud izrekao mu je kaznu zatvora u trajanju od 50 dana, novčanu kaznu od 130 eura  i 12 mjeseci zabrane upravljanja motornim vozilom svih kategorija. Također, sud mu je trajno oduzeo osobno vozilo kojim je upravljao.

Građani pronašli minsko-eksplozivna sredstava

Dvoje građana su jučer na području Ogulina i općine Rakovica prilikom čišćenja i izvođenja građevinskih radova na objektima pronašli jednu ručnu bombu, dvije protupješačke mine i 148 komada streljiva. Predano streljivo i minsko-eksplozivna sredstva su pohranjena te će biti uništena prilikom organiziranog uništavanja

Još jednom podsjećamo građane na akciju Manje oružja, manje tragedija koja omogućava građanima dragovoljnu predaju zabranjenog i dozvoljenog oružja bez vremenskog ograničenja. Protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak. O namjeri predaje obavijestite nas na broj 192 ili osobno u najbližoj policijskoj postaji.