U reciklažnom dvorištu u Ozlju prošle godine prikupljeno 27 tona otpada

VIŠE IZ RUBRIKE

  Reciklažno dvorište u Ozlju građani koriste od 2017. godine.  U 2018. godini prikupljeno je 12 tona, a u 2019. godini na cijelom području prikupljeno je 27 tona otpada, ukupno 15 frakcija.

  Od odloženog otpada, najzastupljeniji su bili papir i karton, glomazni i građevinski otpad, te odbačena elektronička oprema, a građani su često odlagali i otpadne gume, plastičnu ambalažu, tekstil, staklo, ulja i masti itd.

  Miroslav Cigić, direktor Azelija eko d.o.o. izrazio je zadovoljstvo količinama prikupljenog otpada, koje su bolje od očekivanih. Posebno je istaknuo značaj suradnje sa stanovnicima i pozvao je sva domaćinstva da u što većem broju koriste usluge reciklažnog dvorišta. U slučaju potrebe, kako je poručio, djelatnici na reciklažnim dvorištima rado će im odgovoriti i pružiti dodatna pojašnjenja vezano za korištenje reciklažnog dvorišta. Istaknuo je da je u tijeku i projekt podizanja svijesti o razvrstavanju otpada „PoKupi, iskoristi, očisti“, te pozvao sve zainteresirane da prate vijesti na www.pokupi.hr .

  Inače, za korištenje besplatne usluge reciklažnog dvorišta u Ozlju potrebno je kod dolaska dati na uvid osobnu iskaznicu nositelja usluge. Sav otpad koji se predaje u reciklažno dvorište mora biti odvojen po vrstama otpada.

  Reciklažno dvorište u Ozlju na adresi Ulica akademika Milana Heraka 11 može se koristiti svakim radnim danom od 7.30 do 15 sati, srijedom od 8 do 16 sati i svake prve subote u mjesecu od 12 do 15 sati.

  Komunalna tvrtka Azelija eko d.o.o. osigurala je reciklažno dvorište i na području Žakanja te još i mobilno reciklažno dvorište u Ribniku. (sl)