Prvi Karlovački

U razgledavanje karlovačkog street arta na biciklu uz Dalibora Jurasa i Leonarda Lesića

Autor: Anamarija Radočaj

07.10.2020

Karlovac

Street art radionica održava se u sklopu međunarodnog projekta „InterArts – zajednice mladih za društveno uključivanje“ koji okuplja osam organizacija iz Europe s ciljem osnaživanja mladih u borbi protiv diskriminacije i društvenog isključivanja putem umjetničkih aktivnosti.

Street art umjetnost grad Karlovac je u posljednje vrijeme postavila na zavidan nacionalni nivo. Na karlovačkim fasadama niknula su nevjerojatna umjetnička djela. Nema onoga koji ne zna gdje se nalazi Dragojla, Krleža, Mihalić ili Seljani. Njima su život udahnuli Dalibor Juras i Leonard Lesić. Ovaj umjetnički dvojac ove će subote u organizaciji Udruge Carpe Diem sve ljubitelje street arta upoznati s tehnikom izrade.

Radionica počinje u 11 sati, a mjesto sastanka je ispred Centra za mlade Grabrik. Jedino što je za nju potrebno, dobra je volja i bicikl jer slijedi vožnja gradom i razgledavanje karlovačkog street arta.

Svi sudionici radionice imat će priliku sudjelovati i u praktičnom dijelu – u oslikavanju zidova ispred Centra za mlade Grabrik. Za radionicu je potrebna prijava

Udruga Carpe Diem od listopada 2018.godine uključena je u međunarodni projekt „InterArts – zajednice mladih za društveno uključivanje“ kroz koji se osnažuju mladi u borbi protiv diskriminacije i socijalne isključenosti korištenjem umjetničkih aktivnosti. Projektom se razvijaju inovativne metode na principu neformalnog obrazovanja u području različitih umjetnosti kako bi se razvilo praktično znanje za smanjenje socijalne isključenosti i ojačale ključne kompetencije mladih koji žive u marginaliziranim uvjetima.