Prvi Karlovački

U PŠ Mali Erjavec školskim radionicama obilježen Mjesec hrvatske knjige

Autor: Marta Marinović

17.10.2021

Vijesti

U Područnoj školi Mali Erjavec jučer u obilježavanju Mjeseca hrvatske knjige održane su kreativne radionice u sklopu projekta „Krativni most“.

U godini čitanja Ministarstva kulture i medija objavio je javni poziv za predlaganje programa koji potiču čitanje i razvoj čitateljske publike u Republici Hrvatskoj za 2021. godinu, kao jednu od aktivnosti koja će se provoditi. Cilj projekta je promicanje kulture čitanja i poticanje čitateljskih navika među građanima svih dobi, razvoj čitalačkih kompetencija i aktivnosti podizanja svijesti o važnosti čitanja, dostupnost kulturnim i umjetničkim sadržajima vezanim za čitanje i kreiranje procesa koji će podići razinu aktivnoga sudjelovanja u kulturi čitanja i učiniti čitanje dostupnijim.

Ove godine održane su radionice u dramskom izričaju u PŠ Malom Erjavcu sa učenicima 2. i 4. razreda te u MŠ Slava Raškaj sa učenicima viših razreda. Radionice u OŠ Slava Raškaj vodio je mladi glumac Ivan Horvat, a u PŠ Mali Erjavec Daria Lorenci Flatz i Romina Vitasović Lučić. Radionicama su se pridružile učiteljice Nada Peretić i Mirjana Petrunić.