Prvi Karlovački

U prometnoj nesreći vozač motocikla teško ozlijeđen

Autor: Branko Obradović

08.06.2021

Crna kronika

Požar na terasi ugostiteljskog objekta u Ogulinu – nadopuna informacije

U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirana su tri kaznena djela, dva prekršaja narušavanja javnog reda i mira u Karlovcu i dvije prometne nesreće od kojih je jedna s teže ozlijeđenom osobom i jedna s materijalnom štetom. Policijska službenica za odnose s javnošću Katarina Nadia Požega izdvojila je sljedeće.

Vezano uz događaj požar na terasi ugostiteljskog objekta u Ogulinu, jučer 7. lipnja, na mjestu događaja proveden je očevid. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je nepoznati počinitelj uporabom za sada neutvrđene zapaljive tekućine polio ulazna vrata i stražnju staklenu stijenu ugostiteljskog objekta, a zatim tekućinu zapalio. Materijalna šteta veća je od 25.000 kuna. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom protiv nepoznatog počinitelja nadležnom državnom odvjetništvu bit će proslijeđena kaznena prijava.

Jučer u 9.45 sati na državnoj cesti DC 23, u mjestu Donje Dubrave, Ogulin, dogodila se prometna nesreća. Motociklom mađarskih registarskih oznaka upravljao je 47-godišnji državljanin Mađarske koji se nije kretao sredinom obilježene prometne trake, već bliže desnom rubu kolnika, uslijed čega motociklom silazi s kolnika i u namjeri da se vrati natrag, gubi nadzor nad motociklom koji se tom prilikom prevrnuo. U prometnoj nesreći vozač je teško ozlijeđen, a zbog izazivanja prometne nesreće izdan mu je obvezni prekršajni nalog.