Prvi Karlovački

U prometnoj nesreći u Selištu Drežničkom smrtno stradao motociklist

Autor: Branko Obradović

27.06.2020

Crna kronika

U Ogulinu provaljeno u garažu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirano je sedam kaznena djela, tri prekršaja narušavanja javnog reda i mira u Karlovcu te šest  prometnih nesreća od čega jedna sa smrtno stradalom osobom, jedna s lakše ozlijeđenom osobom i četiri s materijalnom štetom. Voditelj smjene OKC-a Anton Švinger izdvojio je sljedeće.

Jučer je u Policijskoj postaji Ogulin zaprimljena prijava 51-godišnjakinje da joj je nepoznati počinitelj u razdoblju od 22. veljače do 26. lipnja iz garaže na području Ogulina otuđio motornu pilu, motorni trimer, kutnu brusilicu, bušilicu te dva plastična spremnika s gorivom. Materijalna šteta veća je od 10.000,00 kuna. Policija provodi kriminalističko istraživanje s ciljem otkrivanja počinitelja ovog kaznenog djela.

Jučer oko 17,55 sati u mjestu Selište Drežničko, Općina Rakovica, na državnoj cesti D429, dogodila se prometna nesreća. Osobnim automobilom litvanskih registracijskih oznaka u smjeru Grabovca upravljao je 37-godišnji državljanin Litve te prilikom skretanja na državnu cestu D42 oduzeo je prednost prolaska motociklu slovenskih registracijskih oznaka, s kojim je iz suprotnog smjera upravljao 46-godišnji državljanin Slovenije, a koji je u nemogućnosti izbjegavanja naleta motociklom  udario u osobni automobil. Od jačine udarca vozač motocikla odbačen je na kolnik te je došlo do zapaljenja motocikla, koji je u potpunosti izgorio. U prometnoj nesreći vozač motocikla smrtno je stradao. Na mjestu događaja obavljen je očevid, kojim je rukovodila zamjenica Općinske državne odvjetnice u Karlovcu. 37-godišnji državljanin Litve uz kaznenu prijavu biti će doveden na  Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu.

Autor: Branko Obradović