Prvi Karlovački

U prometnoj nesreći u Karlovcu teško ozlijeđen pješak

17.09.2019

Crna kronika

Krađa iz stana u Karlovcu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirana su četiri kaznena djela i jedna prometna nesreća s teško ozlijeđenom osobom. Glasnogovornica Andreja Lenard izdvojila je sljedeće.

Jučer je u Policijskoj postaji Karlovac zaprimljena prijava 85-godišnjakinje da joj je 10. rujna u stan došla mlađa ženska osoba i rekla da je dobila besplatnu masažu te joj za vrijeme dok se nalazila u stanu otuđila novac, nakit i drugo. Materijalna šteta veća je od 1000 kuna.

Podsjećamo!

Vezano za ovaj pojavni oblik krađe iz prakse proizlazi da su žrtve ovakvih kaznenih djela često osobe starije životne dobi koje ovim putem ponovno podsjećamo, kao i sve ostale građane, da ne budu lakovjerni i da ne puštaju nepoznate osobe u svoj dom te da o svemu obavijeste policiju na broj 192. Ukoliko je to moguće neka zabilježe neke činjenice koje bi olakšale pronalazak počinitelja. 

Jučer u 19.20 sati u Ulici Banija u Karlovcu dogodila se prometna nesreća. Motociklom karlovačkih registarskih oznaka upravljao je 39-godišnjak koji je uslijed neprilagođene brzine, a kako ne bi udario pješaka na pješačkom prijelazu, naglo zakočio i pao s motocikla te je uslijed klizanja udario u 83-godišnjek pješaka. Tom prilikom pješak je teško ozlijeđen, a protiv 39-godišnjeg vozača nadležnom državnom odvjetništvu bit će podnesena kaznena prijava.