PU karlovačka

U prometnoj nesreći u Jarčem Polju teško ozlijeđeni 16-godišnji motociklist i 17-godišnja suputnica

VIŠE IZ RUBRIKE

Neprilagođena brzina

U noćašnjoj akciji kontrolirano je 233 vozača, a njih 12 isključeno je iz prometa zbog vožnje pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola izmjerena je kod 30-godišnjaka iz Karlovca, u iznosu od 2.33 promila.

Jučer u 18.15 sati u naselju Jarče Polje, Netretić, dogodila se prometna nesreća. Motociklom karlovačkih registarskih oznaka upravljao je 16-godišnjak koji je zbog  neprilagođene brzine ulaskom u desni zavoj prešao na lijevi kolnički trak uslijed čega je udario u osobni automobil karlovačkih registarskih oznaka kojim je iz suprotnog smjera upravljao 70-godišnjak. U prometnoj nesreći 16-godišnjak  i 17-godišnja putnica na motociklu su teško ozlijeđeni. Protiv 16-godišnjaka biti će podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Pod utjecajem alkohola prouzročio prometnu nesreću

Jučer u 20.40 sati u Karlovcu, naselju Donja Jelsa, dogodila se prometna nesreća. Osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 2.33 g/kg upravljao je 30-godišnjak i automobilom je sletio udesno izvan kolnika. U prometnoj nesreći teško je ozlijeđena 39-godišnja putnica, a vozač je zadobio lakše ozljede. Protiv 30-godišnjaka biti će podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Vozač motocikla teško ozlijeđen u Draganiću

Jučer u 11.10 sati u Draganiću, naselju Lug, dogodila se prometna nesreća.

Teretnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka upravljao je 35-godišnjak koji je u jednom trenutku započeo pretjecanje vozila ispred sebe, a da se nije uvjerio da je vozač motocikla iza njega već započeo radnju pretjecanja. Uslijed navedenog 35-godišnjak je lijevom stranom teretnog automobila udario u desnu bočnu stranu motocikla karlovačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 35-godišnjak.  U prometnoj nesreći teško je ozlijeđen vozač motocikla, a protiv 35-godišnjeg vozača teretnog automobila biti će podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Provedena akcija na alkohol   

Noću s 8. na 9. srpnja na području Policijske uprave karlovačke provedena je preventivno-represivna akcija „Nadzor vozača pod utjecajem alkohola ili droga“. U akciji je kontrolirano 233 vozača, a njih 12 isključeno je iz prometa zbog vožnje pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola izmjerena je kod 30-godišnjaka iz Karlovca, u iznosu od 2.33 promila.