PU karlovačka

U prometnoj nesreći u Dubravcima smrtno stradao 50-godišnji vozač motocikla

VIŠE IZ RUBRIKE

  Tragedija

  Jučer u 16.56 sati na državnoj cesti D-3 u mjestu Dubravci u Netretiću, dogodila se prometna nesreća.

  Teretnim automobilom riječkih registarskih oznaka upravljao je 47-godišnjak koji se kretao lokalnom cestom iz smjera Kozalj Vrha te se prilikom dolaska na raskrižje s državnom cestom uključivao u promet, a da nije prethodno propustio sva vozila. Tom prilikom je oduzeo prednost motociklu karlovačkih registarskih oznaka kojim je iz smjera Jarčeg Polja upravljao 50-godišnjak te je došlo do sudara. Od siline udara, motocikl se prevrnuo na bok i otklizao, a vozač je pao na kolnik te na mjestu nesreće preminuo. Očevidu je prisustvovao zamjenik županijske državne odvjetnice, a protiv 47-godišnjeg vozača nadležnom državnom odvjetništvu bit će podnesena kaznena prijava.

  U prometnoj nesreći vozač motocikla teško, a putnica lakše ozlijeđena

  Jučer u 17.35 sati na državnoj cesti D-1 u mjestu Točak, Slunj dogodila se prometna nesreća. Osobnim automobilom mađarskih nacionalnih oznaka upravljala je 56-godišnja mađarska državljanka i kretala se u smjeru Karlovca. Prilikom pretjecanja udarila je u motocikl karlovačkih registarskih oznaka s kojim je u istom smjeru upravljao 47-godišnjak, a koji je već započeo radnju pretjecanja. Na motociklu se nalazila i 47-godišnja putnica. Tom prilikom došlo je do sudara i pada motocikla, motociklista i putnice koji su u nekontroliranom kretanju sletjeli izvan kolnika. U prometnoj nesreći vozač motocikla je teško ozlijeđen, a putnica na motociklu lakše ozlijeđena.  Protiv 56-godinjakinje nadležnom državnom odvjetništvu bit će podnesena kaznena prijava.

  Upravljao vozilom pod utjecajem alkohola

  Policijski službenici su utvrdili da je jučer popodne u Karlovcu 26-godišnjak upravljao osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 2,22 g/kg, a kojom prilikom se vozilom nije kretao sredinom obilježene prometne trake već je više puta prelazio vozilom u traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera. Također je utvrđeno da je za vrijeme upravljanja vozilom koristio mobilni uređaj te nije koristio sigurnosni pojas. Vozač je isključen iz prometa i do prestanka djelovanja opojnog sredstva smješten u posebne prostorije policije te će biti sankcioniran sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.