Prvi Karlovački

U prometnoj nesreći teško ozlijeđen vozač, poljski državljanin, dvoje putnika zadobilo lakše ozljede

Autor: Sunčica Laić

13.08.2022

Crna kronika

Na autocesti A1, na 57. kilometru, na području općine Netretić, jučer u 07.45 sati dogodila se prometna nesreća sa teško ozlijeđenom osobom. Osobnim automobilom poljskih registarskih oznaka u smjeru juga upravljao je 41-godišnji državljanin Poljske, koji se nije vozilom kretao sredinom obilježene prometne trake uslijed čega je sišao sa kolnika i prednjim dijelom vozila  udario u središnju zaštitnu metalnu ogradu od koje se odbio i nastavio nekontrolirano kretati, te potom udario u betonski zid. U prometnoj nesreći 41-godišnji vozač je teško ozlijeđen, a dvoje putnika iz vozila lakše je ozlijeđeno.  Vozaču je uručen prekršajni nalog, te slijedi izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Krađe bicikla u Karlovcu

Jučer je u policijskoj postaji Karlovac s ispostavom Vojnić zaprimljena prijava 51-godišnjakinje da joj je dana 09. kolovoza u Karlovcu gradska četvrta Banija, nepoznati počinitelj otuđio bicikl. Materijalna šteta veća je od 1.500 kuna.

Upravljao vozilom pod utjecajem alkohola

Policijski službenici su jučer u Cerovcu Vukmanićkom prilikom nadzora prometa utvrdili da osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,57 g/kg upravlja 35-godišnjak. Vozač je isključen iz prometa i do prestanka djelovanja opojnog sredstva smješten u posebne prostorije policije, te će biti sankcioniran sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.