Prvi Karlovački

U prometnoj nesreći teško ozlijeđen vozač

22.09.2019

Sport

25 vozača isključeno iz prometa zbog vožnje pod utjecajem alkohola

U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirana su dva kaznena djela, jedan prekršaj narušavanja javnog reda i mira  i jedna prometna nesreća s teško ozlijeđenom osobom. Voditelj smjene OKC-a Damir Danilović izdvojio je sljedeće.

Jučer oko 3.55 sati na državnoj cesti broj 36 u Zamršju, grad Karlovac dogodila se prometna nesreća. Osobnim vozilom karlovačkih registracijskih oznaka upravljao je 19-godišnjak koji je zbog neprilagođene brzine i vožnje pod utjecajem alkohola od 1,31 g/kg sletio van kolnika u odvodni kanal gdje se vozilo više puta prevrnulo. Vozač je teško ozlijeđen, a u svezi prometne nesreće slijedi izviješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Noću s 21. na 22. rujna na području Policijske uprave karlovačke provedena je preventivno-represivna akcija „Nadzor vozača pod utjecajem alkohola i opojnih droga“. U akciji je kontrolirano 165 vozača, a njih 25 isključeno je iz prometa zbog vožnje pod utjecajem alkohola. Također dvojica od navedenih su uhićeni jer su recidivisti u činjenju prometnih prekršaja, te će tijekom dana biti dovedeni na nadležni Općinski sud. Najveća koncentracija alkohola utvrđena je kod 33- godišnjaka iz Ogulina u iznosu od 2,70 g/kg.