Prvi Karlovački

U prometnoj nesreći pješak zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život

Autor: Branko Obradović

24.10.2020

Crna kronika

U Ogulinu vozio pod utjecajem alkohola

U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirana su tri kaznena djela, tri prekršaja narušavanja javnog reda i mira u Karlovcu i Slunju i tri prometne nesreće od kojih je jedna sa teško ozlijeđenom osobom, jedna sa lako ozlijeđenom osobom i jedna s materijalnom štetom. Voditelj smjene OKC-a Perica Matošević izdvojio je sljedeće.

Jučer je u Policijskoj postaji Duga Resa zaprimljena prijava 36-godišnjaka da mu je nepoznati počinitelj 23. listopada ispred stambene zgrade otuđio bicikl. Materijalna šteta veća je od 2000 kuna.

Policijski službenici su jučer u Ogulinu utvrdili da osobnim automobilom ogulinskih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 2,47 g/kg upravlja 38-godišnjak. Do prestanka djelovanja opojnog sredstva smješten je u posebne prostorije policije te će protiv njega biti podnesen optužni prijedlog.

Sinoć u 21,10 sati u Karlovcu, na raskrižju ulica Prilaz V. Holjevca i Smičiklasove ulice, dogodila se prometna nesreća. Naime, 35-godišnji pješak na raskrižju na kojem se prometom pješaka upravlja prometnim svjetlima za pješake, kretao se obilježenim pješačkim prijelazom preko kolničkih traka Prilaza V. Holjevca, iako je na prometnom svjetlu za pješake bilo upaljeno crveno svjetlo. Uslijed navedenog je na pješaka naletio osobni automobil slovenskih registarskih oznaka sa kojim je upravljao 64-godišnjak. U prometnoj nesreći pješak je zadobio teške i po život opasne ozljede. Nadležnom državnom odvjetništvu bit će dostavljeno izvješće.