Prvi Karlovački

U prometnoj nesreći motociklista teško ozlijeđen

Autor: Branko Obradović

20.09.2021

Crna kronika

Zbog više prometnih prekršaja doveden na nadležni sud

U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirana su dva prekršaja narušavanja javnog reda i mira u Karlovcu i Dugoj Resi i dvije prometne nesreće od kojih je jedna s teško ozlijeđenom osobom i jedna s materijalnom štetom. Policijska službenica za odnose s javnošću Katarina Nadia Požega izdvojila je sljedeće.

Jučer oko 18.35 sati u naselju Mrzljaki, u Draganiću, na državnoj cesti D1 dogodila se prometna nesreća. Motociklom riječkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,14 g/kg upravljao je 53-godišnjak koji u zavoju nije prilagodio brzinu kretanja vozila osobinama ceste uslijed čega gubi nadzor nad motociklom, prelazi na suprotnu stranu kolnika te udara u osobni automobil karlovačkih registarskih oznaka kojim je upravljala 40-godišnjakinja. U prometnoj nesreći motociklist je teško ozlijeđen, dok su 40-godišnja vozačica i putnik (dijete) lakše ozlijeđeni. Nadležnom državnom odvjetništvu bit će proslijeđeno izvješće, dok će motociklist biti sankcioniran sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Policijski službenici su jučer u Karlovcu utvrdili da se 27-godišnjak kretao osobnim automobilom krapinskih registarskih oznaka kolničkom trakom namijenjenim za promet vozila u suprotnom smjeru od smjera Banije u smjeru naplatne postaje Karlovac. Također je utvrđeno da je upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, nije koristio sigurnosni pojas, nije imao važeću prometnu dozvolu niti osobnu iskaznicu te se odbio testirati na prisutnost alkohola u organizmu Nadležni sud izrekao mu je kaznu zatvora u trajanju od 30 dana i novčanu kaznu od 21.500 kuna.