Prvi Karlovački

U prometnoj nesreći kod Generalskog Stola teško ozlijeđen biciklist

Autor: Branko Obradović

01.09.2021

Crna kronika

Krađa iz gospodarskog objekta na području Tounja

U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirano je šest kaznenih djela, dva prekršaja narušavanja javnog reda i mira u Karlovcu i Ogulinu i jedna prometna nesreća s teško ozlijeđenom osobom. Glasnogovornica Andreja Lenard izdvojila je sljedeće.

U Policijskoj postaji Ogulin jučer je zaprimljena prijava 69-godišnjaka da mu je nepoznati počinitelj u razdoblju od 15. srpnja do 31. kolovoza iz gospodarskog objekta na području Tounja otuđio motornu i ubodnu pilu, bušilicu, akumulator i drugo. Materijalna šteta veća je od 4000 kuna.

Jučer oko 13.15 sati na državnoj cesti D23 kod mjesta Generalski Stol dogodila se prometna nesreća. Naime, biciklom je upravljao 75-godišnji državljanin Nizozemske te nakon što ga je pretekao skup teretnih vozila ogulinskih registarskih oznaka kojim je upravljao 38-godišnjak, bicikl u kretanju nije držao što bliže desnom rubu kolnika uslijed čega je sišao van kolnika i pao na zelenu površinu. Tom prilikom biciklist je teško ozlijeđen. O događaju će nadležnom državnom odvjetništvu biti proslijeđeno izvješće.

Policijski službenici su jučer 31. kolovoza utvrdili da u mjestu Budačka Rijeka 55-godišnjak prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 2,23 g/kg upravlja neregistriranim i neosiguranim mopedom, a u Karlovcu 58-godišnjak osobnim automobilom gospićkih registarskih oznaka, s prometnom dozvolom kojoj je isteklo važenje, pod utjecajem alkohola od 2,66 g/kg i bez da je koristio sigurnosni pojas. Vozači su isključeni iz prometa i do prestanka djelovanja opojnog sredstva smješteni u posebne prostorije policije te će protiv njih nadležnom sudu biti podneseni optužni prijedlozi.