Prvi Karlovački

U prometnim nesrećama teško ozlijeđena dvojica motociklista

Autor: Anamarija Radočaj

26.07.2021

Crna kronika

Jučerašnji dan obilježilo je pet prometnih nesreća od kojih su dvije bile s teško ozlijeđenom osobom, a u obje je riječ o motociklistima. Jedna od njih dogodila se u naselju Slunjčica oko 14:30 sati.

-Motociklom zadarskih registarskih oznaka upravljao je 46-godišnjak i kretao se državnom cestom u smjeru Slunja kojom prilikom nije držao potreban razmak između svojeg motocikla i motocikla karlovačkih registarskih oznaka kojim je ispred njega u istom smjeru upravljao 44-godišnjak uslijed čega je došlo do sudara te su vozači motocikala izgubili nadzor i zajedno s motociklima pali na kolnik. U prometnoj nesreći 46-godišnji motociklista je teško ozlijeđen te će biti sankcioniran sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kažu iz karlovačke policije.

Druga prometna dogodila se u naselju Kolarić u općini Vojnić oko 18 sati.

-Traktorom karlovačkih registarskih oznaka s pridodanim traktorskim priključkom upravljao je 58-godišnjak i kretao se travnatim prilaznim putem s namjerom uključivanja na kolnik državne ceste kojom prilikom nije propustio sva vozila koja su se kretala navedenom cestom uslijed čega je 29-godišnji vozač motocikla karlovačkih registarskih oznaka udario u traktor. U prometnoj nesreći motociklista je teško ozlijeđen, a protiv 58-godišnjeg vozača nadležnom državnom odvjetništvu bit će proslijeđena kaznena prijava.